Tgrt Haber
22 Aralık 2023 11:44 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 11:44

Windows 10 desteği sona eren milyonlarca bilgisayar çöp olacak

Microsoft'un Windows 10 için desteği 2025'te sona erecek. Araştırma şirketi Canalys'e göre desteğin sona ermesiyle 240 milyon bilgisayarın çöpe gitmesi bekleniyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Reuters
Windows 10 desteği sona eren milyonlarca bilgisayar çöp olacak
windows 10,microsoft,yazılım

Windows 11'in piyasaya çıkmasıyla, Windows 10 artık demode oldu. Halihazırda milyonlarca cihazda aktif olarak kullanılan Windows 10, 2025'e kadar Microsoft tarafından desteklenecek ve güncelleme alacak.

Öyle ki ücret karşılığında güncelleme desteğini 2028'e kadar almak mümkün olacak. Ancak Windows 10'un giderek arkada kalması, beraberinde bazı bilgisayarları da çöpe götürecek.

240 MİLYON BİLGİSAYAR ÇÖP OLABİLİR

Canalys araştırma şirketinin son çalışmasına göre Windows 10 için ücretsiz desteğin sonlandırılacağı 2025 yılında, 240 milyondan fazla bilgisayar çöpe gidebilir

Analist firması Canalys, donanım zorunluluğu nedeniyle kullanıcıların Windows 10'dan Windows 11'e geçmesinin eskisi kadar kolay olmadığını vurguluyor. Bu durum sistem gereksinimlerini artırmaya işaret ederken, Windows 10 bilgisayarların da destek sona erdikten sonra kullanılamaz hale geleceğine göz kırpıyor.

Eğer bilgisayarınız hem işlemi hem de TPM 2.0'ı desteklemiyorsa, Windows 11'i yükleyemez. Ancak bu duruma karşılık ilerleyen yıllarda ya bilgisayarı değişmeniz gerekecek ya da işletim sistemini Linux veya Ubuntu gibi yazılımlara yönelmeniz gerekecek. Aksi taktirde pek çok uygulamanın yanı sıra yeni Windows güncellemelerinden de faydalanamayacaksınız.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...