Tgrt Haber
10 Kasım 2021 15:44

Yasemin Allen kimdir, kaç yaşında? Yasemin Kay Allen'ın annesi kim, nereli?

Yasemin Allen, "Erkek Severse" adlı dizinin başrolü olmasıyla gündeme gelince; "Yasemin Kay Allen kimdir, kaç yaşında ve nereli?" soruları merak edilmeye başladı. Yasemin Allen, Suna Yıldızoğlu'nun kızı olarak da bilinirken; ünlü oyuncunun hangi dizilerde oynadığı, boyu ve nereli olduğu haberimizde. İşte, Yasemin Allen'in hayatı!

Yasemin Allen kimdir, kaç yaşında? Yasemin Kay Allen'ın annesi kim, nereli?
yasemin allen,kimdir,suna yıldızoğlu,oyuncu,dizi,erkek severse

"Yasemin Allen kimdir, annesi kim, nereli ve kaç yaşında?" sorgulanmaya devam ediyor. Alperen Duymaz, Büşra Develi gibi isimlerin de yer aldığı, çekimlerine 19 Kasım'da başlanacak "Erkek Severse" dizisininin başrol oyuncusu olacağı ve "Yelda" karakterini canlandıracağı açıklanan Yasemin Allen'in hayatı haber detaylarında!

Yasemin Allen kimdir, kaç yaşında? Yasemin Kay Allen'ın annesi kim, nereli?

YASEMİN KAY ALLEN KİMDİR?

10 Temmuz 1989 yılında Londra'da doğan Yasemin Kay Allen, İngiliz Dudley Allen ile İngiliz-Türk vatandaşı oyuncu ve şarkıcı Suna Yıldızoğlu'nun kızıdır ve Kaan adında bir erkek kardeşi vardır. Üç aylıkken ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen Allen, lköğrenim eğitimini burada tamamladıktan sonra 11 yaşında annesiyle birlikte Avustralya'ya yerleşerek; lise yıllarında sinema televizyon, drama, resim ve Japonca eğitimi almıştır. Queensland Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünden burs kazanan Yasemin Kay Allen, sekiz yaşında Türkiye'ye döndükten sonra Müjdat Gezen Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur.

2008 yılında L'Oréal'in yeni yüz yarışmasında finalist olan Allen, annesinin de yer aldığı Elif dizisinde başrol oynadıktan sonra kariyer yolculuğuna 2010'da Kavak Yelleri dizisinde Elena, Yerden Yüksek dizisinde ise Juliette karakterlerini canlandırarak devam etmiştir.

2011'de "Hayat Devam Ediyor" dizisinde Pelin Akça rolünü üstlenen Allen, 2013'te "Merhamet" dizisinde "Irmak Tunalı " karakterini oynamıştır.

Yasemin Kay Allen, 20123 yılında, N11.com adındaki alışveriş sitesinin reklam yüzü olmuştur. Özcan Deniz'in yazıp yönettiği Su ve Ateş filminde canlandırdığı "Yağmur" karakteriyle sinemaya adım atan Allen, 2014'te "Defne Sultan" rolüyle Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadrosuna katılmıştır.

2014 yılının Kasım ayında başlayan "Şeref Meselesi" dizisinde Kerem Bursin ve Şükrü Özyıldız gibi isimlerle,  dizinin başrollerinden biri olan Sibel" karakterini canlandırmıştır.

Yasemin Allen kimdir, kaç yaşında? Yasemin Kay Allen'ın annesi kim, nereli?

1.75 boyundaki Yasemin Kay Allen; Fi, Strake Back, İyi Günde Kötü Günde, Olağan Şüpheliler, Yerden Yüksek, Aşıklar Bayramı gibi çeşitli projelerde de yer almıştır. 

 

2021 yılı itibariyle 32 yaşında olan oyuncu, Gold Film öncülüğünde, beIN CONNECT için çekilecek “Erkek Severse” dizisinde başrol olan "Yelda" karakterini canlandıracak. Ömür Atay'ın yönetmenliğini üstleneceği, Aslı Zengin'in senaryosunu yazdığı dizinin çekimlerinin ise 19 Kasım'da başlaması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...