Tgrt Haber
13 Haziran 2021 11:44

21 santimlik kirpikleriyle ikinci kez dünya rekoru kırdı

Çinli kadın, 21 santim uzunluğundaki kirpikleriyle rekorlar kitabında ikinci kez yerini aldı. Sosyal medyada kirpikleri sayesinde ünlendi.

21 santimlik kirpikleriyle ikinci kez dünya rekoru kırdı
guiness,kirpik

Guiness Rekorlar Kitabı'nda yeniden yer alan bir rekor sosyal medyada çok konuşuldu. Çinli You Jianxia, dünyanın en uzun kirpikli kadını olarak kendi rekoru kırdı. Seneler önce kirpiklerinin uzunluğuyla rekora adını yazdıran Çinli kadın, kendi rekorunu egale etti. 18 aylık bir tatil sırasında sol göz kapağının kirpiklerinin normalden çok daha hızlı uzadığını fark etti. Çinli kadının kirpiklerinin uzunluğunda ise bilimsel bir gerçeklik yok. Janxia, kirpiklerinin bir lütuf olduğunu düşünüyor. Hatta kirpikleri sayesinde kendisini çok güçlü hissettiği ve mutlu olduğunu belirtiyor.

21 santimlik kirpikleriyle ikinci kez dünya rekoru kırdı

2017 YILINDA 12,4 CM

You Jianxia, 2017 yılında 12,4 cm'lik kirpikleriyle ilk kez dünyanın en uzun kirpikli kadını unvanına sahip oldu. Kadının yıllar önce rekor kırdığı kirpikleri dudaklarının hizasındaydı ancak yıllar içinde uzamaya devam eden bu kirpikler yaklaşık 21 cm'e kadar ulaşmayı başardı.

KİRPİKLERİNİ SAÇ GİBİ KULLANIYOR

Kirpiklerini düzeltip kulağının arkasına saç gibi atabilen You Jianxia, hiçbir zaman rimel sürmek zorunda olmadığını zira kirpiklerinin çok uzun olduğunu esprili bir dille anlatıyor. İnsanların onu gördüğünde şaşırdığını belirten kadın, sonrasında pek çok yorum yaptıklarını söylüyor. 

Guinness World Records'nın Instagram sayfasında yerini alan dünyanın en uzun kirpikli kadını kısa sürede çok fazla etkileşim aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...