Tgrt Haber
28 Eylül 2021 12:33

Kabil Üniversitesi'nin yeni rektörü açıkladı: Kadınların üniversitelere girişi yasaklandı

Taliban tarafından Kabil Üniversitesi'ne atanan yeni rektör Mohammad Ashraf Ghairat, gerçek bir İslami ortam sağlanmadığı sürece kadınların üniversiteye öğrenci veya çalışan olarak giremeyeceğini açıkladı.

Kabil Üniversitesi'nin yeni rektörü açıkladı: Kadınların üniversitelere girişi yasaklandı
taliban,,üniversite,,kadın,,eğitim,

Taliban'ın Kabil Üniversitesi'ne atadığı yeni rektör Mohammad Ashraf Ghairat, kişisl Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak kadınların üniversiteden tamamen uzaklaştırıldığını duyurdu.

Taliban tarafından atanan yeni rektör, dün yaptığı açıklamada, kadınların öğretim görevlisi veya öğrenci olarak, hiçbir şekilde kadınların üniversitede yer almayacağını duyurarak bu yasağın süresiz olduğunu belirtti. 

'İSLAMİ ORTAM SAĞLANMADIKÇA...'

Rektör Mohammad Ashraf Ghairat tarafından yapılan Twitter paylaşımında, "Kabil Üniversitesi rektörü olarak size söz veriyorum, herkes için gerçek bir İslami ortam sağlanmadıkça kadınların üniversitelere girmesine, çalışmalarına izin verilmeyecek. Önce İslam" ifadelerine yer verildi.

Kabil Üniversitesi'nin yeni rektörü açıkladı: Kadınların üniversitelere girişi yasaklandı

"İSLAMİ OLMAYAN HİÇBİR ŞEY YOK"

Rektör Ghairat, daha önce yaptığı açıklamalardan birinde ise üniversiteleri 'fuhuş yuvası' olarak nitelendirdi. Bu söylemlerinin ardından üniversitelere kadın girişinin yasaklandığını duyuran Ghairat'ın açıklamalarının ardından, The New York Times'a açıklamada bulunan ve ismini vermek istemeyen bir öğretim görevlisi ise, üniversitenin gücünü belirterek Cumhurbaşkanlarından mollalara kadar burada yetiştirildiklerini aktardı. Üniversite görevlisi açıklamasında, "Bu kutsal yerde İslami olmayan hiçbir şey yok. Cumhurbaşkanları, öğretmenler, mühendisler ve hatta mollalar burada yetiştiriliyor ve topluma kazandırılıyor. Kabil Üniversitesi, Afganistan ulusunun evidir." ifadelerini kullandı.

'ÇALIŞMALARINA, OKUMALARINA İZİN VERİLECEK'

Afganistan yönetimini Ağustos ayında ele geçiren Taliban, bu sürecin ardından tüm dünyaya, kadınların çalışmasına, okula gitmesine ve hatta hükümete girmesine izin vereceklerini dair açıklamalarda bulundu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...