Tgrt Haber
23 Kasım 2021 11:41

Almanya Polonya-Belarus sınırındaki göçmenleri kabul etmedi

Almanya, Polonya-Belarus sınırında bekleyen göçmenlere ilişkin yeni açıklamasında sınırdan göçmen almayacağını belirtti.

Almanya Polonya-Belarus sınırındaki göçmenleri kabul etmedi
almanya,polonya,belarus,göçmen

Avrupa ülkelerine girebilmek için Polonya-Belarus sınırında bekleyen göçmenlere ilişkin açıklama yapan Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Almanya'nın sınırdaki göçmenleri ülkeye almasının söz konusu olmadığını belirtti. Seibert göçmenleri ülkeye almanın ''Ne Almanya ne de Avrupa Birliği için kabule edilebilir bir çözüm olduğunu'' söyledi.

Angela Merkel'in geçtiğimiz hafta Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ile görüşmesinin nedeninin, ''Belarus-Polonya sınırındaki üzücü insani durum'' olduğunu belirtse de sınırdan göçmen alımının tartışmaya kapalı olduğunu söyledi.

Deutsche Welle'in haberine göre, Angela Merkel ve Avrupa Birliği, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'ya Belarus'a karşı uygulanan yaptırımlara misilleme yapma ve Polonya, Letonya ve Litvanya sınırlarında göçmen kaçakçılığını teşvik etme suçlaması yöneltiyor.

Lukaşenko ise göçmen kaçakçılığı suçlamasını reddetti, Merkel'e ''Sözünde durmama'' eleştirisinde bulundu. Lukaşenko, ''Merkel AB düzleminde görüşüleceği sözünü verdi. Ama yaptıkları bu değil'' açıklamasını yaptı.

Almanya Polonya-Belarus sınırındaki göçmenleri kabul etmedi

LUKAŞENKO'NUN GÖÇMENLERİ ALMA TALEBİ

Lukaşenko sınırda bekleyen göçmenlere istinaden "Almanlardan göçmenleri almalarını talep etmeliyiz" diye konuştu. Geçen haftaki Merkel-Lukaşenko görüşmesinin ardından Belarus liderliğinden yapılan açıklamada, görüşmede "Almanya'ya insani koridor açılmasının" gündeme geldiği belirtilmişti.

GÖÇMENLERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR

Polonya-Belarus sınırında binlerce göçmen Polonya'ya geçmek talebiyle beklemeye devam ediyor. Polonya'dan sonra Almanya'ya geçmek istediklerini belirten göçmenler ile Polonya güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...