Tgrt Haber
26 Aralık 2018 20:17

Almanya'da 'cami vergisi' tartışması

Almanya’da Büyük Koalisyon Hükümeti, ülkede yaşayan Müslümanların dini ihtiyaçlarını karşılayabilmek için “cami vergisi”nin uygulanmasına yönelik tartışma başlattı. Koalisyon partileri verginin, ülkedeki dini kuruluşların bağımsızlığı için gerekli olduğunu savundu.

Almanya'da 'cami vergisi' tartışması
cami,türkiye,türk vatandaşı,cami vergisi,almanya

Almanya’da Büyük Koalisyon Hükümeti, ülkede yaşayan 4.5 milyon Müslümanın dini ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gerekli olan finans desteğini, “cami vergisi” uygulaması getirerek karşılamaya hazırlandığını bildirdi. Hükümet, Hristiyanların ödediği “kilise vergisi” ile benzer olan verginin, ülkedeki dini kuruluşların maddi bağımsızlığının sağlanması amacıyla getirilmesi gerektiği konusunda tartışma başlattı. 

CAMİ VERGİSİNİN ASIL HEDEFİ: TÜRKİYE'NİN DESTEĞİ KESMEK
Büyük koalisyonun ortağı Hristiyan Birlik Meclis Grup Başkanı Thorsten "cami vergisi"nin getirilmesindeki hedefin Almanya'daki İslami kuruluşları, Türkiye ve diğer Körfez ülkelerinin etkisinden kurtarmak olduğunu söyledi. Frei, “Vergi, dini kuruluşların daha güçlü ve bağımsız hareket etmelerini sağlayacak” dedi. 

Hristiyan Sosyal Parti Hukuk Uzmanı Michael Frieser ise söz konusu verginin, camileri daha bağımsız ve daha şeffaf hale getirecek bir fon olacağını ifade etti. 

"CAMİLER YABANCI ETKİSİNDEN KURTULACAK"
Federal İçişleri Bakanlığı Sekreteri Markus Kerber de tartışmalarla ilgili, Almanya'daki camileri yabancı ülkelerin etkisinden kurtarmanın en kolay yolunun cami vergisi olacağını belirterek, bu sayede Müslümanların kendi ayakları üzerinde duracaklarını söyledi. Kerber, vergi uygulaması ile beraber cemaatlerin kendi kararlarını vermesi ve anayasa kuralları doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Almanya Sosyal Demokrat Partisi İçişleri Uzmanı Burkhard Lischka ise vergi sayesinde radikalleşmenin azalacağı yönünde açıklama yaptı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...