Tgrt Haber
22 Ağustos 2015 01:18

Amerika, IŞİD'in 2 numarasını öldürdü

Beyaz Saray, IŞİD'in 2 numaralı ismi Hacı Mutaz'ın 18 Ağustos'ta öldürüldüğü yönündeki iddiaları doğruladı.

Amerika, IŞİD'in 2 numarasını öldürdü
ışid, abd,

 CNN, ABD'nin insansız hava aracıyla Irak'ta düzenlediği saldırıda Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) iki numaralı ismi Hacı Mutaz'ın öldürüldüğünü duyurdu. CNN, Mutaz'ın 18 Ağustos'ta Musul yakınlarında bir araçta öldürüldüğünü belirtti.

BEYAZ SARAY AÇIKLAMA YAPTI

İddia hakkında açıklama yapan Beyaz Saray, Mutaz'ın 18 Ağustos'ta öldürüldüğünü doğruladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Terör örgütü IŞİD'in iki numaralı yöneticisi, Hacı Mutaz olarak da bilinen Fadıl Ahmed Hayali, 18 Ağustos'ta bir arabayla Musul yakınlarında dolaşırken ABD hava saldırısında öldürüldü. Yanında IŞİD'in medya sorumlularından biri olan Ebu Abdullah da bulunuyordu.

BAĞDADİ'NİN BAŞYARDIMCISIYDI

Hayali, IŞİD Şura Konseyi'nin üyesi ve IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin başyardımcısıydı. Yüklü silah, patlayıcı, araç ve Irak ile Suriye arasındaki insan nakillerinin baş koordinatörüydü. IŞİD'in Irak'taki operasyonlarının başıydı.

Hayali'nin ölümü, IŞİD'in finans, medya, operasyon ve lojistik gücü üzerindeki etkisini düşünürsek, örgütün gücünü azaltacaktır. ABD ve koalisyon ortakları, bu terörist grubu yok etmek için azimlidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...