Tgrt Haber
06 Haziran 2022 11:55 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 12:10

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koltuğu sallantıda! Güvenoyu yoklaması yapılacak

İngiltere'de karantina sürecinde kurallara uymayarak parti yaptığı ortaya çıkan Başbakan Boris Johnson'ın koltuğu sallantıda. Parlamentoda Johnson'ın liderliği için bugün güvenoyu yoklaması yapılacak. Johnson, güvenoyu alamazsa başbakanlığı kaybetti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koltuğu sallantıda! Güvenoyu yoklaması yapılacak
ingiltere,boris johnson

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın karantina sürecinde yaptığı partiler başını yaktı. Johnson, bugün görevdeki son saatlerini yaşıyor olabilir. Koronavirüs döneminde birçok parti düzenlediği ortaya çıkan Johnson için bugün akşam saatlerinde güvenoyu yoklaması yapılacak.

İngiltere'de Parti Skandalı olarak adlandırılan olayların ardından Johnson'ın istifası istenmişti. Muhalefetteki İşçi Partisi, Başbakan Johnson'ı sıkıştırıyordu. Ancak ülke basınındaki son iddialara göre Johnson'ın bağlı olduğu Muhafazakar Parti yöneticileri de kendisini desteklemekten vazgeçmiş durumda. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koltuğu sallantıda! Güvenoyu yoklaması yapılacak

JOHNSON'IN OFİSİNDEN AÇIKLAMA

Güvenoyu yoklaması haberinin ardından Johnson'ın ofisinden açıklama yapıldı. Başbakan'ın ofisinden güvenoyu yoklaması aylardır süren spekülasyonların sonlandırılabilmesi için bir şans olarak değerlendirildi. Johnson bu akşamki yoklamadan güvenoyu alırsa önümüzdeki bir yıl boyunca bir daha güvenoyu yoklaması düzenlenemeyecek. 

Başbakan Johnson yoklamayı kaybederse hükümeti görevden düşecek. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...