Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 17:57 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 18:14

600 kilogramlık deniz aygırının keyfine diyecek yok: Limandaki bota uzanıp güneşlendi

Norveç'te 600 kilogram ağırlığında bir deniz aygırı limanda bulunan bir botun üzerine uzanarak güneşlendi. Görenlerin hayretler içerisinde izlediği deniz aygırının güneşin keyfini çıkardığı anlar fotoğraf karelerine yansıdı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
600 kilogramlık deniz aygırının keyfine diyecek yok: Limandaki bota uzanıp güneşlendi
Norveç

Norveç’in Kragero kentinde meydana gelen olay görenleri hayrete düşürdü. 600 kilogram ağırlığındaki Freya isimli deniz aygırı sahili birbirine kattı. Limanda bulunan deniz botlarına tırmanan deniz aygırı Fraya'ya burada güneşlenmeye başladı. Fraya'nın güneşin keyfini çıkardığı anlar fotoğraf karelerine yansıdı. 

SKANDAL ÇAĞRI: ÖTENAZİ UYGULANSIN

Deniz botlarına tırmanarak uzanan ve güneşlenen Freya’dan rahatsız olan çok sayıda kişi hayvanın bölgeden uzaklaştırılmasını isterken bazıları ötenazi uygulanması yönünde skandal bir istekte bulundu. Norveç Balıkçılık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, Freya’nın hareketlerinin gözlemlendiği ve tehlike arz etmediği aktarıldı. Halka, Freya ile aralarındaki mesafeyi korumaları çağrısında bulunuldu.

"RAHATSIZ EDİLİRSE SALDIRIR"

Freya'nın kendisini rahatsız hissetmesi durumunda çevreye saldırabileceğini belirten yetkililer, “Freya dinlenirken sanıldığı kadar yavaş ve sakar değil” ifadelerini kullandı.

600 kilogramlık deniz aygırının keyfine diyecek yok: Limandaki bota uzanıp güneşlendi

"HABİTATI HIZLI ŞEKİLDE DEĞİŞİYOR"

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’ndan (WWF) elde edilen bilgilere göre, yaz mevsimini buz kaplı sularda geçirmeyi tercih eden deniz aygırları, korunan türler arasında yer alıyor. Fakat deniz aygırlarının habitatı, iklim değişikliği nedeniyle eriyen buzullardan dolayı hızlı şekilde değişiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...