Tgrt Haber
28 Mart 2018 17:11

Dünyanın En Sevimli Köpeği “Boo”

Boo, dünyanın en şirin köpeği. Pomeranyalı cins köpek küçük boyutu nedeniyle oyuncak köpek cinsi olarak adlandırılıyor. Pomeranya köpeği orta Avrupa bölgesinde yaşıyor. Özellikle almanya soyundan geliyor. Bir çok ülkede cüce pomeranyalı olarak biliniyor.

Dünyanın En Sevimli Köpeği “Boo”
boo,,köpek,,dünyanın en sevimli,

Dünyanın en tatlı köpeği, 18. yüzyıldan beri bir dizi kraliyet sahibi tarafından popüler hale getirilmiştir. Kraliçe Victoria , özellikle küçük bir Pomeranya'ya sahipti ve sonuç olarak küçük köpek dünyada popüler hale geldi. En sık görülen sağlık sorunu, "siyah deri hastalığı" olarak bilinen bir deri hastalığı olan Alopecia X'den muzdarip olabilir. Bu hastalık, köpeğin cildinin siyaha dönmesine ve saçlarının tamamını veya çoğunu kaybetmesine neden olan genetik bir hastalıktır. 2013 itibariyle, en az 1998 yılından bu yana, bu cins ABD'de en popüler yirmi en popüler ırk arasında yer almıştır ve küçük köpekler için dünya çapında popülerliğini artırmıştır.

POMERANYA BOO ÖZELLİKLERİ NASIL BİR KÖPEKTİR?

Şirinliğinle beraber çok insan tarafından sevilen bir köpektir.Türkiye’de şuanda çok yaygın olmasada yaygınlaşma eğilimdendir diyebiliriz.Pomeranian Boo çok fazla hayat dolu bir cinstir.Öğrenmek onun için bir hobi gibidir.Sahibine karşı cok bağlı ve sadıktırlar.İnatcılıklarıda vardır.Yavruyken diğer köpeklerle ve diğer canlılarla beraber büyürse ilerde sıkıntı olmaz.Bu köpekler çok küçük olmasına rağmen diğer birçok küçük köpekte olduğu gibi kendini büyükmüş gibi görüp diğer büyük köpeklere saldırma eğilimi olabilmektedir.Bekçi köpeği olarakta son derece uygun bir köpektir.Yalnız yabancılara karşı sürekli havlama durumundadır.

Dünyanın En Sevimli Köpeği

BOO ÇOK HAVLAR MI?

Evde beslerken bu köpeği havlama konusunda yeteri derecede eğitim vermelisiniz.Aksi halde komşularınızdan şikayet almanıza neden olabilir.Çünkü bu köpek kapı çalınsa bile havlayabilir eğitimini vermeniz gerek.Sahibinin kim olduğu iyice anlatılması eğitilmesi gerekir yoksa söz dinlememe huyları vardır.Çok küçük çocuklarla arası iyi değildir.Bu köpek ısırma eğiliminde olacağı için küçük çocuklarla bırakılmamalıdır.Yemekler konusunda çok seçici davranabilmektedir.

Dünyanın En Sevimli Köpeği

BOO APARTMANDA BESLENİR Mİ?

Dünyanın en şirin köpeği apartmanda beslenebilir. Ev içerisinde de sürekli hareket etmek ister ama sıcak havaları çok sevmez o nedenle çok sıcak iklimlerde yaşayanlar için yazın problem yaşanabilir. Ilıman iklimler bu köpek için uygundur. 

Dünyanın En Sevimli Köpeği

POMERANİAN BOO ÖZELLİKLERİ

Şirin mi şirin, tatlı mı tatlı, dünyanın en tatlı köpeğinin kilo ve yüksekliği şöyledir:

Yükseklik Erkekde 18 – 30 cm
Yükseklik Dişide 18 – 30 cm
Kilo Erkekde 1 – 3 Kg
Kilo Dişide 1 – 3 Kg
Ortalama ömürleri bu köpeğin uzundur ve 15 yıl kadar iyi bakılırsa yaşayabilmektedirler. Önceden 15 kilo civarı olabilen bu köpekler şimdi 3 kg kadar olabilmektedir.Şuanda aile ve yarışma köpeği olarak cok fazla kullanılan bir köpektir.

Dünyanın En Sevimli Köpeği

BOO CİNSİNİN BAKIMI NASILDIR?

Tüyleri nedeniyle fırçalanmalıdır. Her köpek cinsi gibi onlarında tüy dökme zamanı geldiğinde daha sık taramanızda fayda vardır. Boo cinsi köpekler yılda 2 defa yoğun bir şekilde tüy dökmektedir. Yıkama konusunda ise gerektiğini düşündüğünüz zamanlarda yıkamanız önerilmektedir. Yıkarken özel köpek şampuanları kullanılmalı ve iyice kurulanmalıdır. Boo cinsinin kulaklarını ve göz çevresini sıklıkla temizlemek gerekir. Bu cinslerin en çabuk kirlenen bölgeleridir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...