Tgrt Haber
23 Ocak 2014 16:16

Foto muhabirin çektiği bu fotoğraf işinden etti

Suriye’deki iç savaşta çektiği fotoğrafta yaptığı değişiklik nedeniyle, foto muhabiri Associated Press haber ajansından kovuldu.

Foto muhabirin çektiği bu fotoğraf işinden etti
AP, Narciso Contreras, haber,Suriye

Pulitzer ödüllü foto muhabiri Narciso Contreras’ın çektiği orijinal fotoğrafın köşesinde bir kamera bulunuyor. Ancak fotoğrafçı kameranın görüntüyü değiştirdiğini düşünerek dijital ortamda o kamerayı kareden çıkarıyor. Editörlerine de Suriyeli isyancıları gösteren dijital fotoğraftaki video kamerayı, çerçevenin sol alt köşesinden çıkardığını söyleyen muhabiri AP, işten çıkardı. Narciso Contreras, Suriye savaşından çektiği görüntülerle Pulitzer alan AP takımının bir üyesiydi. Ajans, Contereras'ın 500 kare fotoğrafının arşivden çıkarılarak incelendiğini ancak diğer fotoğrafların hiçbirinde bir oynama belirlemediklerini ifade etti. AP’ye göre söz konusu fotoğrafta yapılan oynama önemsiz olmakla birlikte, AP'nin doğruluk konusundaki standartlarının çiğnenmiş olması yanlış. Contreras ise kamerayı, sırf dikkat dağıtmasın diye kareden çıkardığını, kararına pişman olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...