Tgrt Haber
24 Ocak 2023 06:18 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 10:18

İsveç’teki provokasyonun ardından bu sefer Hollanda’da Kur'an-ı Kerim’e saygısızlık: Hollandalı ırkçıdan polis kontrolünde alçak eylem

Son dakika haberi: Dünya, İsveç’ten gelen alçak eylemi konuşurken bu sefer Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık yapıldı. Hollanda'nın ırkçı PEGIDA hareketi lideri Wagensveld, başkent Lahey'deki parlamento binası önünde Kur'an-ı Kerim yırttı. Skandal görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan ırkçı siyasetçi eylemini polis kontrolünde gerçekleştirdi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
hollanda,Kur,edwin wagensveld,isveç

İsveç’te aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin İsveç büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakması İslam dünyasını ayağa kaldırdı. Türkiye ve birçok ülkeden çok sert açıklamalar gelirken bu skandal ve alçak eyleme bir yenisi Hollanda’dan eklendi. Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Lahey kentinde tek başına yaptığı eylemde Kur'an-ı Kerim yırttı.

PROVOKASYONU SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Başkent Lahey'deki parlamento binası önünde Kur'an-ı Kerim'i yırtan Wagensveld, söz konusu provokasyonunu sosyal medya hesabından da paylaştı. Wagensveld'in tek başına yaptığı gösteri polis korumasında gerçekleşirken, ırkçı lidere Kur'an-ı Kerim'i yakmaması şartıyla izin verildiği belirtildi.

Paylaşımın devamında yırtılan Kur'an sayfalarının başka bir yerde tava içinde yakıldığı görüldü.

İLK EYLEMİ DEĞİL…

Benzer şekilde 22 Ekim'de Rotterdam'da Kur'an-ı Kerim yakmayı planlayan PEGİDA'nın eylemi, Wagensveld'in gözaltına alınmasıyla başlamadan bitmişti. Rotterdam'daki gösterinin planlandığı yerde toplanan Müslüman gruplar, PEGIDA'nın Kur'an-ı Kerim yakacağını açıklamasına rağmen gösterisinin yasaklanmaması nedeniyle karşıt gösteri düzenlemişti.

Gözaltına alındıktan sonra aynı gün salınan Wagensveld, ertesi gün Lahey kentinde, benzer bir eylem gerçekleştirmek istemiş fakat polis, gösteri kurallarına uymadığı gerekçesiyle Wagensveld'i yine gözaltına almıştı. Hollanda Savcılığından 17 Kasım'da yapılan yazılı açıklamada, Rotterdam'da PEGIDA gösterisinde megafon kullanarak Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için polis tarafından gözaltına alınan Wagensveld'in, İslam inancına mensup kişilere değil dinin kendisine hakaret ettiği ve herhangi bir suç işlemediği gerekçesiyle yargılanmayacağı bildirilmişti.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...