Tgrt Haber
07 Haziran 2017 09:29

İran'da silahlı saldırılar

İran'da parlamento binası ile Humeyni Türbesi önünde eş zamanlı saldırı yapıldı. Tahran'daki eş zamanlı saldırılarda12 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Üçüncü terör saldırısı ise önlendi. Parlamento'daki rehine krizi sona erdi, 4 terörist öldürüldü.

İran'da silahlı saldırılar
iran ,parlemanto,saldırı,son dakika,iran,türbe,

İran'ın başkenti Tahran bu sabah eş zamanlı iki saldırıyla sarsıldı. İran İstihbarat Bakanlığı üçüncü bir terör saldırısının ise önlendiğini açıkladı.
İran Parlamentosu ve Humeyni Türbesi'ne eş zamanlı düzenlenen saldırıda 12 kişi öldü ve 39 kişi de yaralandı.
Parlamentodaki rehine krizi 4 terörist öldürülerek sona erdirildi. Parlamento binasındaki saldırganlardan biri üzerindeki bombayı patlattı. 
Saldırının sona ermesiyle birlikte İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani parlamentoda görüldü.
İran İçişleri Bakanlığı, parlamento binasındaki saldırganların kadın kıyafetleri giydiğini belirtti.

ÇİFTE SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ 
İran'daki çifte saldırı terör örgütü DAEŞ tarafından üstlendi. DEAŞ'in haber ajansından yapılan açıklamada, İran Parlamentosu ve Humeyni Türbesi'ndeki eş zamanlı saldırılar üstlenildi. 
İranlı yetkililer, halktan toplu taşıma araçlarından uzak durmaları istendi. Halka otobüs ve tren duraklarından uzak durun çağrısı yapıldı. 

HUMEYNİ TÜRBESİNE SALDIRI 

İran'ın başkenti Tahran'daki ikinci saldırının adresi ise Ayetullah Humeyni'nin kentin güneyindeki türbesi oldu. İntihar bombacısı, türbe önünde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi, üç saldırgan da ateş açtı.

Tahran valisi bir saldırganın öldürüldüğünü duyurdu. İki saldırgan da gözaltına alındı. Saldırıda iki kişi de yaralandı. Humeyni Türbesi'ndeki saldırganlardan birinin de siyanür içerek intihar ettiği ileri sürüldü.

Humeyni Türbesi'ne düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre, saldırganlar dışında bir kişi hayatını kaybetti, en az 2 güvenlik görevlisi yaralandı.
Humeyni türbe yakınında bulunan bir patlayıcı da etkisiz hale getirildi.

İran'da silahlı saldırılar

İran'da silahlı saldırılar

İran'da silahlı saldırılar

İran'da silahlı saldırılar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...