Tgrt Haber
27 May 2021 10:42

İsrail gazetesi Haaretz’den itiraf manşeti: 67 çocuğu öldürdük

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Haaretz’in, İbranice nüshası “Gazze’de 67 çocuk öldürüldü. Savaşın bedeli budur” manşetiyle çıktı. Öldürülen çocukların fotoğraflarının tek tek kullanıldığı manşet ülkede tartışmalara neden oldu.

İsrail gazetesi Haaretz’den itiraf manşeti: 67 çocuğu öldürdük
Haaretz,İsrail gazetesi

İsrail, 14 Mayıs’ta işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlileri tahliye girişimin ardından Mescid-i Aksa’ya protestoları bastırmak bahanesi ile girdi. Ardından da abluka altındaki Gazze’ye saldırdı. Saldırılarda 254 Filistinli şehit oldu. Şehirlerin 67’si çocuk, 39’u kadındı. Sivil binaları vuran İsrail, uluslararası ajanslardan gazetecilerin kullandığı binayı da yerle bir etti. Demir Kubbe’si Gazze’den gönderilen füzeler karşısında çöken İsrail, Hamas’ın son saldırısından önce ABD ve Mısır’ın devreye girmesiyle ateşkesi kabul etti. 

İsrail’in katliama dönüşen saldırıları ise Gazze’de tam bir enkaz bıraktı. İsrail gazetesi Haaretz, bugünkü İbranice nüshasına “Gazze’de 67 çocuk öldürüldü. Savaşın bedeli budur” manşetini attı. Öldürülen çocukların tek tek fotoğraflarının verildiği çarpıcı Manşet, özellikle fanatik çevrelerin tepkisine neden oldu. 

İsrail gazetesi Haaretz’den itiraf manşeti: 67 çocuğu öldürdük

Gazete14 Mayıs'ta da, işgal altındaki bölgelerde yaşayan Filistinlilerin hakları için çalışan 'B'tselem' isimli sivil toplum kuruluşunun tam sayfa ilanını yayımlamıştı.

Söz konusu ilanda, şiddetin 'İsrail'in apartheid rejiminin sonucu olduğu' vurgulanmıştı..

Ancak Haaretz, saldırılar sırasında Gazze’deki katliamı meşrulaştırmak için "Gazze'den İsrail topraklarına 200'den fazla roket atıldığını" yazmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...