Tgrt Haber
09 Ağustos 2014 09:02

İsrail Gazze'yi 67 yerden vurdu

İsrail ordusu, ateşkes bittiğinden bu yana, Gazze'deki 67 hedefe saldırı düzenlediklerini, Filistinli grupların ise 75 füze attığını açıkladı.

İsrail Gazze'yi 67 yerden vurdu
israil, gazze, hava saldırısı,

İsrail ordusu, 72 saatlik ateşkesin sona ermesinin bu yana, Gazze'deki 67 hedefe saldırı düzenlediklerini, Filistinli grupların ise 75 füze attığını bildirdi. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Filistinli grupların ateşkes bittiğinden bu yana 75 füze attığı ve bu füzelerden 5'inin 'Demir Kubbe' savunma sistemi ile etkisiz hale getirildiği belirtildi. Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine sabah saatlerinde roket atıldığı bildirildi. Ülkenin güneyindeki Şaar HaNegev bölgesine bir roket düştüğü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Diğer füzelere ilişkin detaylı bilginin yer almadığı açıklamada, Gazze'deki 67 hedefe de saldırı düzenlendiği kaydedildi. Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, 7 Temmuz'da başlayan saldırılarda bugüne kadar ölenlerin sayısının 1898'e yükseldiğini açıklamıştı.
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçmişti. Filistinli direniş hareketleri ile İsrail arasında geçen salı günü varılan 72 saatlik geçici ateşkes saat 08.00 itibarıyla sona ermişti.
Uçaklar camileri vurdu
İsrail savaş uçaklarının Gazze'de 3 camiyi bombaladığı, camilerden birinin tamamen yıkıldığı bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre; İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin ez-Zeytun Mahallesinde bulunan Hasan el-Benna camisini bombalaması sonucu, cami tamamen yıkıldı. Caminin çevresindeki evler de büyük zarar gördü. Ayrıca en-Nuseyrat Mülteci Kampındaki eş-Şüheda ve el-Kassam camilerinin vurulduğu, camilerin büyük kısmının hasar gördüğü belirtildi. Öte yandan İsrail savaş uçaklarının, Gazze, Han Yunus ve Refah kentlerinde bazı evleri hedef alarak düzenlediği saldırılarda, 6 evin tamamen yıkıldığı kaydedildi. Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cami ve evlere düzenlenen saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.
Filistinli direniş hareketleri ile İsrail arasındaki geçici ateşkesin dün sabah 8.00 itibariyle sona ermesinin ardından 72 saatlik aradan sonra İsrail Gazze'ye saldırılarına yeniden başlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...