Tgrt Haber
08 Temmuz 2014 08:59

İsrail saldırılarına hız kesmeden devam ediyor

İsrail ordusunun Gazze'nin farklı bölgelerine hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 22 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail saldırılarına hız kesmeden devam ediyor
İsrail ordusu, gazze, israil saldırıları

İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 22 kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin güneyindeki ez-Zeytun Mahallesi ile Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde iki eve düzenlediği saldırıda 2'si çocuk 3, Han Yunus'un doğusundaki el-Karara beldesinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 9, Gazze'nin kuzeyindeki bir noktaya düzenlediği saldırıda 7, Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentine düzenlediği saldırıda ise 3 olmak üzere 22 kişinin yaralandığını belirtti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre ise İsrail, savaş uçakları, deniz kuvvetlerine ait hücumbotlar ve top atışıyla düzenlediği 60'tan fazla saldırıda, Gazze'nin farklı bölgelerindeki 33 noktayı hedef aldı.
İsrail deniz kuvvetlerine ait hücumbotlar, Gazze'nin orta kesiminde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir askeri alanın yanı sıra başka bir noktaya da saldırdı.  
İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir askeri alanın yanı sıra 3 eve, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliya beldelerinde bir araba parkı, ev ve değişik 7 noktaya, Gazze'nin doğu ve kuzeyinde 2 ev ile 9 değişik hedefe saldırı düzenledi. Öte yandan, görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze'nin güneyindeki Refah kenti yakınlarına 20 füze atıldı.  İsrail saldırılarının bölgedeki onlarca ev ile tarım arazilerinde hasara neden olduğu kaydedildi.
Cibaliya'da 1 çocuk yaralandı
İsrail uçaklarının Gazze'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında Filistinli bir çocuğun yaralandığı belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesine düzenlenen hava saldırısında 4 yaşındaki bir çocuğun yaralandığını söyledi. Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralı çocuğun Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesinde tedavi altına alındığını ifade etti. İsrail savaş uçaklarının Cibaliya beldesindeki tarım arazilerini de vurduğu aktarıldı. Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesindeki boş bir arazinin de bombalandığı, hava saldırısında ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.
Gazze'den İsrail'in güneyine 33 roket
İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise gece yarısından bu yana Gazze'den İsrail'in güneyine 33 roket atıldığı belirtildi. İsrail Ordusu sözcüsü Peter Lerner, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, gece yarısından itibaren Gazze'den İsrail'in güneyine 33 roket ve havan mermisinin atıldığını ifade etti. Lerner açıklamasında, roketlerin hangi bölgelere düştüğü, ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi. Son 24 saatte İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 7'si İzzettin el-Kassam Tugayları mensubu olmak üzere 9 Filistinli öldü, çok sayıda Filistinli yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...