Tgrt Haber
29 Aralık 2015 17:39

İtalya Başbakanı'ndan Türkiye'ye AB desteği

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki görüşmelerin sabit tarihler belirlenerek ilerlemesi gerektiğini söyledi

İtalya Başbakanı'ndan Türkiye'ye AB desteği
italya, başbakan,

Başbakan Renzi, Temsilciler Meclisinde yaptığı yıl sonu değerlendirme toplantısında Türkiye'nin AB üyeliğine de değindi.

İtalya'nın Türkiye'nin AB üyeliğini desteğini yineleyen Renzi, "Berlusconi ve Prodi dönemlerinde İtalya, Türkiye konusunda aynı pozisyona sahipti, yani 2000'li yılların başında bu ülkeyi AB'ye taşımak. Türkiye'nin yaklaşımının da değişikliğe uğradığı bu süreç, diğer Avrupa ülkelerinin sorumlulukları nedeniyle de bloke oldu" dedi.

AB Komisyon Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın yakın zamanda Türk dostlarıyla birlikte müzakereleri yürüttüğünü anımsatan Matteo Renzi, "Görüşmelerin devam etmesini umuyor ve bunun önemli olacağına inanıyorum. Türkiye ile AB arasındaki görüşmeler sabit tarihler belirlenerek ilerlerse önemli olabilir. Burada basın özgürlüğü, Türkiye ile AB arasındaki diyalogdaki tek şart olmamakla birlikte vazgeçilmez olan bir şarttır" şeklinde konuştu.

Sığınmacı krizi dolayısıyla AB'nin yapacağı 3 milyar avroluk katkının Türkiye'ye değil Türkiye'deki sığınmacılar için ödeneceğini belirten Renzi, bu yardımın da bir parçası olduğu anlaşmanın ocak ayı içinde AB üyesi ülkelerin büyükelçileri seviyesinde görüşülüp karara bağlanacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...