Tgrt Haber
18 Mart 2022 16:21 - Güncelleme : 18 Mart 2022 18:30

Rus bakan Lavrov Çin'e giderken yolun yarısından döndü! İki ihtimal üzerinde duruluyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin'e gitmek üzere yola çıktı, 2 bin 800 km yol yaptı ardından ise Rusya'ya geri göndü. Lavrov'un neden döndüğü merak konusu olurken iki ihtimal üzerinde duruldu.

Lavrov, "Almanya ABD'nin talimatlarını uygulamaya tamamen hazır" tepkisi verirken Çin, Hindistan, Brezilya ve Meksika'nın "Sam Amca'ya boyun eğmeyen ülkeler" olduğunu söyledi.
Lavrov, "Almanya ABD'nin talimatlarını uygulamaya tamamen hazır" tepkisi verirken Çin, Hindistan, Brezilya ve Meksika'nın "Sam Amca'ya boyun eğmeyen ülkeler" olduğunu söyledi.

Almanya gazetesi Bild'de yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin'e gitmek için uçağa bindi fakat uçağı aniden Sibirya üzerindeyken Rusya'ya geri döndü. Rus bakanın Çinli yetkililerle görüşmek üzere büyük bir Rus heyetiyle uçağa bindiği ancak uçağın Pekin'e inmek yerine Moskova'ya geri döndüğü aktarıldı. Lavrov'un da içerisinde olduğu uçağın 2 bin 800 kilometre yol kat ettikten sonra Moskova'nın Sheremetyevo havaalanına indiği belirtildi.

İKİ İHTİMAL VAR

Lavrov'un bu kadar yol gittikten sonra neden Rusya'ya geri döndüğü merak konusu oldu. Bild'e göre Lavrov'un Çin'e gitmekten vazgeçmesinin iki nedeni var: Ya Pekin yönetimi Lavrov'u kabul etmek istemedi ya da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Lavrov'a geri dönmesini emretti.

PUTİN Mİ GERİ ÇAĞIRDI?

Dün ise Çin'in Ukrayna büyükelçisi, Pekin yönetiminin işgale destek olmayacağını açıkladı. Daha önce de Çin'den yapılan açıklamalarda 'Savaşa karşıyız' ifadeleri kullanılmıştı. Alman Bild gazetesi, Pekin yönetiminin Rusya'yı aktif olarak desteklemediğini hatırlatarak, Lavrov'un geri çevrilmiş olabileceğini öne sürdü.

Diğer bir ihtimal ise ortalık yangın yeriyken Putin'in Lavrov'un Çin'e gitmesini uygun bulmayarak onu geri çağırmış olması. Tüm dünya bu sorulara yanıt ararken, bugün Lavrov Bild'in iddialarını reddetti ve uçağının geri dönmüş olduğu iddiasını yalanladı. Ancak Rusya'nın bu açıklamasına rağmen, dünyanın gözü kulağı Çin'den gelen açıklamalara çevrildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...