Tgrt Haber
08 Haziran 2022 23:39 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 05:46

Maymun çiçeği teşhisi konulan hasta firar etti, ülke alarma geçti

Yaklaşık 2 hafta önce ilk kez maymun çiçeği vakası rastlanan Meksika'da ilginç bir olay yaşandı. Maymun çiçeği teşhisi konulan bir ABD vatandaşı, tedavi gördüğü hastaneden firar etti. Yetkililer, kaçan şahısla temasta bulunan kişilere uyarıda bulundu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Maymun çiçeği teşhisi konulan hasta firar etti, ülke alarma geçti
maymun çiçeği,Meksika

Kovid-19'dan sonra tüm dünyada yeni bir salgın endişesine yol açan maymun çiçeği virüsü giderek yayılıyor. Hastalığın görüldüğü ülkelerden Meksika'da bir ABD'li, maymun çiçeği teşhisi konulmasına rağmen hastaneden kaçarak kayıplara karıştı.

TEST SONUCUNU BEKLEMEDEN HASTANEDEN KAÇTI

Meksika’nın Jalisco eyaleti Puerta Vallarta şehrinde ABD vatandaşı 48 yaşındaki bir erkeğin, 30 Mayıs’ta öksürük, titreme, kas ağrısı ve vücutta deri döküntüleri belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve maymun çiçeği virüsünden şüphelenilerek tedavi altına alındığı bildirildi. Hastanede izole edilen ve kesin tanı için teste tabi tutulan hastanın, sağlık yetkililerinin gözetim altında kalması konusundaki tüm uyarılarına rağmen 4 Haziran’da hastaneden kaçtığı bildirildi.

Jalisco Eyaleti Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanın yapılan testler sonucunda maymun çiçeği virüsü taşıdığının ortaya çıktığı belirtilerek, tatil için geldiği Puerta Vallarta şehrinde kendisi ile temas kurmuş kişilerin dikkatli olmalarını ve belirti göstermeleri halinde sağlık kontrolüne gitmeleri çağrısında bulundu.

ABD'YE GİTTİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

ABD’li hastanın 6 Haziran’da ülkesine dönmek için bileti bulunduğu ve hastaneden kaçtıktan sonra evine gittiği tahmin ediliyor.

Öte yandan ABD’li hasta ile Meksika’da bugüne kadar görülen maymun çiçeği vaka sayısı 2’ye yükseldi. Ülkedeki ilk vaka 28 Mayıs günü başkent Mexico City’de tespit edilmişti.

DÜNYA GENELİNDE BİNDEN FAZLA VAKA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün, endemik olduğu Afrika ülkeleri dışında şimdiye kadar 29 ülkede görüldüğünü ve bu ülkelerdeki vaka sayısının binden fazla olduğunu bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...