Tgrt Haber
24 Haziran 2021 17:28

Merkel'den Türkiye mesajı: İşbirliği yapmalıyız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada AB liderlerinin Türkiye’nin taleplerini kabul etmesini beklediğini söyledi.

Merkel'den Türkiye mesajı: İşbirliği yapmalıyız
Angela Merkel,,Almanya,,Türkiye,,AB,

Almanya Başbakanı Merkel, AB Liderler Zirvesi öncesinde açıklamalarda bulundu. Merkel,  zirvenin başlıkları iklim koruması, koronavirüs, Rusya ve İngiltere ile ilişkiler konusunda meclisi bilgilendirdi.

"TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ"

Başbakan Merkel, Mülteciler konusunda ülkelerin ortak çalışma yapılması halinde çözülebileceğine dikkat çekti. Merkel, “Türkiye ile birçok konuda farklı düşünce içerisinde de olsak Türkiye ile işbirliği yapmalıyız” dedi.Merkel, AB liderlerinin Türkiye’nin taleplerinin kabul etmesi beklediğini belirtti.

"AŞILARDA FİKRİ MÜLKİYET KORUNMALI"

Salgınla mücadelede uluslararası mücadelenin önemine ve aşı patentlerinin serbest bırakılmasına karşı olduğunu belirten Merkel, Aşıların daha da geliştirilmesi, ancak fikri mülkiyetin korunması ile başarılı olacaktır" dedi.

Merkel, Federal Meclis'teki hükümet açıklamasında, Rusya'nın "provokasyonları" karşısında, AB'nin "Rusya ve Rusya Devlet Başkanı ile doğrudan temas kurması gerektiğini" söyledi. AB burada "tartışma formatları" oluşturmalıdır. Merkel, AB'yi Rusya'ya karşı daha birleşik bir tavır almaya çağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...