Tgrt Haber
13 Kasım 2015 22:32

Paris'te 7 ayrı saldırı, en az 160 kişi hayatını kaybetti

Fransanın başkanti Paris'te 7 ayrı saldırı düzenlendi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 160 kişi öldü. Ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildi ve teröristlerin kaçmasını önlemek için sınırlar kapatıldı.

Paris'te 7 ayrı saldırı, en az 160 kişi hayatını kaybetti
paris,

Yapılan açıklamaya göre Paris'teki 7 ayrı saldırıda, 160'tan fazla kişi hayatını kaybettiği öğrenildi. Stadyum yakınlarındaki saldırılardan ikisinin intihar eylemi, birinin saldırı olduğu açıklandı.

KONSER SALONUNDA OPERASYON YAPILDI: 100 REHİNE ÖLDÜRÜLDÜ

Bataclan Konser Salonu'da iki saldırganın öldürüldüğü, operasyonun sonlandığı bildirildi.   Polis konser salonuna baskın düzenleyerek üç saldırganı öldürdü. Rehin alınan 100 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi. Ancak Paris Belediye Başkan Yardımcıs Bataclan Konser Salonu’nda en az 118 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

PARİS'TE MÜLTECİ KAMPI ATEŞE VERİLDİ

Paris'in kuzeyinde Calais bölgesinde bir mülteci kampının ateşe verildiği açıklandı. Bölgeden silah seslerinin geldiği açıklandı.
Paris'te 7 ayrı saldırı, en az 160 kişi hayatını kaybetti
HOLLANDE TÜRKİYE ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Paris saldırılarının ardından ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.  Ülkede kırmızı alarm verildi.   Fransa Cumhurbaşkanı Hollande G20 Türkiye Zirvesi ziyareti iptal etti.

Fransa'nın başkenti Paris'i sarsan saldırıların ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı François Hollande, orduyu göreve davet etti, olağanüstü hal ilan etti ve sınırları kapattıklarını söyledi.

Hollande, saldırılarda şu ana kadar ölenlerin sayısı ile ilgili rakam vermedi. Ancak Fransız BFM televizyon kanalı, Paris'i sarsan terör saldırılarında ölenlerin sayısının 60'a yükseldiğini duyurdu.

PARİSLİLERE EVLERİNİZE DÖNÜN UYARILARI YAPILIYOR

Fransa'da yetkililer, Parislilerin evlerinden çıkmamaları yönünde açıklama yapıyor. Dışarıda olanların da evlerine ve güvenli bölgelere gitmeleri söyleniyor. Fransız polisi Parisin bütün sokaklarında en üst düzeyde güvenlik önlemleri aldı.

Paris'in 10'uncu bölgesinde yer alan bir restoranda meydana gelen olayda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Polis güvenlik nedeniyle çevredeki restoranları boşalttı.

Gelen ilk bilgilere göre saat 21:00 sularında Fontaine au Roi, Charonne caddeleri ve Bataclan müzik holunun yakınlarında meydana gelen silahlı saldırılarda en az 30 kişi öldü. Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'ın hemen yakınında da patlamalar oldu. Maçı izleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı. Taraftarların stadı terketmediği, stadın içerisindeki korkulu bekleyişlerini sürdürdüğü belirtiliyor.

Saldırıların kim veya kimler tarafında yapıldığı henüz bilinmiyor. Saldırıların olduğu noktalarda güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırıların gerçekleştiği bölgede kafe ve restoranlar boşaltıldı. Paris'in birçok bölgesinde güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

Paris'te 7 ayrı saldırı, en az 160 kişi hayatını kaybetti

Dünyanın en fazla turist alan şehirlerinden olan Paris'teki saldırılarda hedef alınan bölgelerin turistik alanlar olmaması dikkat çekti.

Paris'te gerçekleşen terör saldırısının ardından, Paris'teki eğitim kurumlarının süresiz olarak tatil edildiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...