Tgrt Haber
11 Mart 2022 15:50 - Güncelleme : 11 Mart 2022 18:18

Putin ve Kadirov karşı karşıya gelebilir! Rusya'yı karıştıran ihanet iddiası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna işgalinin ardından bölgeye gelen Çeçen savaşçılarının Rus casuslar tarafından ihanete uğradığı iddia edildi. Putin ve Çeçen lider Ramazan Kadirov'un karşı karşıya gelebileceği öne sürüldü.

Savaşın 12. gününde Ukraynalıların İstanbul'da düzenlediği protesto gösterilerine Çeçenler de destek vermişti.
Savaşın 12. gününde Ukraynalıların İstanbul'da düzenlediği protesto gösterilerine Çeçenler de destek vermişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin baş danışmanı Oleksiy Arestovych, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çalışan ve bir hayli sadık olduğu bilinen Çeçen birliklerinin, Rus casuslar tarafından savaş bölgesinde ihanete uğradıklarını söyledi. Arestovych, Çeçen lider Ramazan Kadirov'un birliklerinin yerlerinin Ukrayna kuvvetleri arasına sızan Rus casuslar tarafından bildirildiğini iddia etti.

Rusya'yı karıştıracak ihanet iddiasına ilişkin bir televizyon programında açıklamalar yapan Zelenskiy'nin danışmanı Oleksiy Arestovych, bu ihanetin sebebinin Çeçen birliklerini zaıflatmak olduğunu öne sürdü. Arestovych, ''Çeçenler, Rusya'da hala önemli etkiye sahip bir güç'' ifadelerini kullandı. 

Putin ve Kadirov karşı karşıya gelebilir! Rusya'yı karıştıran ihanet iddiası

SIZDIRILAN RAPORDA 'ÇEÇEN ASKERLER' DETAYI

Çeçen lider Ramazan Kadirov, sıklıkla kendisini Rus lider Putin'in 'sadık askeri' olarak tanımlasa da Çeçen askerlerinin Ukrayna'daki varlığı Kremlin için hem önemli bir güç hem de 'sorumluluk' olarak görülüyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi yetkililerinin Ukraynalılara bilgi aktardığı da iddia edildi. Hatta sızıdırılan bir raporda Çeçen birliklerin her an Rus ordusu ile çatışmaya girebileceği ya da Ukrayna ordusuna katılacağı bilgisi yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...