Tgrt Haber
26 May 2022 08:48 - Güncelleme : 26 May 2022 09:34

Rusya'dan propaganda: İngiltere Ukrayna'ya destek verdi şimdi yamyamlığın eşiğinde!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin destekçisi medya kuruluşu TsargradTV, İngiltere'nin Ukrayna'ya verdiği destek nedeniyle büyük krizde olduğunu, hayat pahalılığı yüzünden insanların yamyamlığın eşiğine geldiğini iddia etti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Mirror
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı işgali nedeniyle uygulanan yaptırımların Avrupa için bir 'ekonomik intihar' olduğunu öne sürmüştü.
ingiltere,rusya,ukrayna
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'yı işgali nedeniyle uygulanan yaptırımların Avrupa için bir 'ekonomik intihar' olduğunu öne sürmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgaliyle beraber birçok ülke Rusya'ya yaptırımlar uyguladı. Batı'nın uyguladığı yaptırımları 'ekonomik intihar' olarak adlandıran Putin'i destekleyen Rus haber kuruluşu TsargradTV, İngiltere'nin Ukrayna'ya verdiği destek nedeniyle hayat pahalılığı krizi yaşadığını hatta yamyamlığın eşiğinde olduğunu yazdı. Putin'i destekleyen iş insanı Konstantin Malofeev'in sahibi olduğu TsargradTV, İngiltere'deki sorunları Ukrayna'yı işgali sırasında Moskova'ya karşı yaptırımları desteklemesine bağladı.

Rusya ve Belarus'u 'dünyanın en büyük gıda ve gübre tedarikçileri' olarak nitelendiren medya kuruluşu, Batı'nın uyguladığı yaptırımların başına dert olduğunu, İngilizlerin açlıktan ölmek üzere olduğunu belirtti.

''LONDRA KENDİ UKRAYNA ÇUKURUNA DÜŞTÜ''

Bir Sunday Times'tan alıntı yaparak konu ile ilgili şakalar yapan TsargradTV sunucusu, ''İnsanların komşularını yemesi'' an meselesi diyerek de durumu tiye alıyor.

Alıntı yapılan makaleyi kaynak olarak kullanan Rus propaganda kanalı, İngiltere'deki gazetecilerin yüksek sesle korkunç şeyler söyleymeye başladıklarını ve onlara yamyamlık riskini hatırlattığını da ifade etti.

TV kanalı bununla da kalmadı ve hakarete varan yayınlar kaleme aldı. İki mağara adamının fotoğraflarını paylaşan kuruluş, ''Soğuk, Açlık, Yamyamlık: Londra kendi Ukrayna çukuruna düştü'', "Kötülük yok. Sadece gerçekler" gibi paylaşımlarda bulundu. Bu başlıkların altında ise "Birleşik Krallık'ta işler iyi gitmiyor", Politikacılar Ukrayna krizine oynarlarken, kendi halkları da açlığa hazırlanıyor.", "Avrupa fiyatlarda bir patlama görüyor ve politikacılar kitlesel açlık tehdidinden bahsediyor. Britanya'nın bazı şehirlerinde gıda kıtlığı nedeniyle olağanüstü hal ilan ediliyor." gibi propandalar yapıldı.

Kaynak: The Mirror
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...