Tgrt Haber
02 Eylül 2021 12:05

Şaşırtan iddia: Rusya'dan Japonya'ya yüzdüm sığınma talep ediyorum

Rusya'nın kontrolünde bulunan fakat Japonya'nın hak iddia ettiği Kunashiri Adası'ndan yüzerek Japonya'ya ulaştığını söyleyen bir Rus vatandaşı, Japonya'dan sığınma talep etti.

Şaşırtan iddia: Rusya'dan Japonya'ya yüzdüm sığınma talep ediyorum
rusya,,japonya,,sığınma,

Japonya ile Rusya arasında diplomatik sorunlar meydana getiren Kuril Adaları bu kez bir Rus vatandaşın şaşırtan iddiasıyla gündeme geldi. Japonya Göçmenlik Bürosu'nun yaptığı açıklamada Kuril Adaları'nın bir parçası olan Kunashiri Adası'ndan yüzerek ülkeye geldiğini iddia eden bir Rus vatandaşı, Japonya'dan sığınma talebinde bulundu.

Kimliği açıklanmayan Rus vatandaşın, 19 Ağustos'ta koruyucu gözaltı uygulaması kapsamında Japonya'nın Hokkaido eyaletinde gözetim altında tutulduğu, resmi göçmenlik başvurusnu ise Sapporo'daki Göçmenlik Bürosu'nda yaptığı öğrenildi. Şimdilerde Sapporo'daki Göçmenlik Bürosu'nda bulunan Rus vatandaşın sığınmacı statüsü başvurusunda bulunan kişilerin değerlendirme esnasında sınır dışı edilmemesini öngören Japon yasaları gereği bir süre ülkede kalacağı aktarıldı.

RUYA VE JAPONYA'NIN 'ADA' ÇEKİŞMESİ

Rusya’nın 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde topraklarına kattığı Kuril Adaları, Japonya tarafından Kuzey Toprakları olarak adlandırılıyor. İki ülkenin de üzerinde hak iddia ettiği adalar, söz konusu toprakların stratejik öneme sahip olduğunu düşünen Rusya'nın kontrolünde bulunuyor. Japonya, aralarında Kunashiri Adası'nın da bulunduğu Kuril Adaları'nın kendilerine geri verilmesini, 2. Dünya Savaşı'nın bitiminde Japonya-Rusya arasında imzalanamayan barış anlaşmasının imzalanması için şart koşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...