Tgrt Haber
08 Ağustos 2014 08:42

Sıcaklık ve susuzluk nedeniyle 68 Yezidi hayatını kaybetti

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontrolü sağladığı Musul'un Sincar ilçesinde dağa sığınan Yezidilerden 68'inin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sıcaklık ve susuzluk nedeniyle 68 Yezidi hayatını kaybetti
ışid,terör,ışid,yezidi,

AA muhabirinin ulşatığı bölge sakinlerinden Ali Sincari, dün Sincar Dağı'nda mahsur kalan Yezidilerden 68'nin sıcak ve susuzluk nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Mahsur kalanlardan 30'unun sınırdan Suriye'ye geçmeyi başarabildiğini aktaran Sincari, ölenlerin, dağın kuzey eteklerindeki Mezar Şerefüddin bölgesinde topluca defnedildiğini söyledi. Ölenlerin arasında çok sayıda çocuğun olduğunu da bildiren Sincari, naaşların cenaze töreni yapılmaksızın defnedildiğini kaydetti. Terör örgütü IŞİD, 3 Ağustos'ta düzenlediği saldırılarla Kürtlerin "Şengal" olarak adlandırdığı Sincar ilçesini, peşmergeden almıştı. Peşmergenin çekilmek zorunda kaldığı bölgede, onbinlerce insan kaçarak Duhok ve Erbil'e sığınmıştı. Ancak köylüler ve aracı olmayan insanlar, dağlara kaçarak canlarını kurtarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...