Tgrt Haber
26 Ekim 2021 10:04

Biri cinsel istismardan diğeri uyuşturucu kaçakçılığından iki rahibe soruşturma açıldı

İtalya'da uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılıkla suçlanan bir rahip, Fransa'da ise 2 çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen bir rahip hakkında soruşturma açıldı.

Biri cinsel istismardan diğeri uyuşturucu kaçakçılığından iki rahibe soruşturma açıldı
rahip,vatikan,cinsel taciz

Cinsel tacizlerle gündeme gelen rahiplere bir yenisi daha eklendi. Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonunun (CIASE) 5 Ekim'de açıkladığı raporda, kiliselerde 1950'den bu yana 216 bin çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı belirtilmişti. Fransa'da ise 2 çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen bir rahip, İtalya'da ise uyuşturucu kaçakçılığı ve dolandırıcılıkla suçlanan bir rahip hakkında da soruşturma açıldı.   

Reims Savcısı Matthieu Bourrette, yaptığı açıklamada, iki kişinin, çocukluk yaşlarında aynı rahip tarafından 1990'lı yılların sonunda cinsel saldırıya maruz kaldığı gerekçesiyle 21 Ekim'de şikayette bulunduğunu kaydetti. Bourrette, bu kişilerin, ifadelerinin alınmasını istediğini aktardı. Bourrette, bunun üzerine rahip hakkında 'çocuklara cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle' soruşturma açıldığını kaydetti.

YETERLİ ÖNLEMLER ALINMIYOR 

Kiliselerde Cinsel İstismar Bağımsız Komisyonunun (CIASE) 5 Ekim'de açıkladığı raporda, kiliselerde 1950'den bu yana 216 bin çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı açıklamıştı. Katolik Kilisesine bağlı özel okullarda ve kurumlarda çalışanlar tarafından gerçekleştirilen cinsel istismar vakaları eklendiğinde bu sayının 330 bine ulaştığı kaydediliyor.  CIASE Başkanı Jean-Marc Sauve, Katolik Kilisesinin cinsel istismar olaylarına karşı gerekli önlemleri almamakla suçluyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...