Tgrt Haber
25 Nisan 2019 04:33

Sudan'da darbe: Askeri Geçiş Konseyi'nin 'Ömer El-Beşir'e Yakın' 3 üyesi istifa etti

Ülkede darbe sonrası yönetime el koyan Askeri Geçiş Konseyi'nin üst düzey 3 üyesi Ömer Zeynelabidin, Celaleddin eş-Şeyh ve Babekir et-Tayyib istifa etti.

Sudan'da darbe: Askeri Geçiş Konseyi'nin 'Ömer El-Beşir'e Yakın' 3 üyesi istifa etti
sudan,,darbe,,Askeri Geçiş Konsey,,istifa,

Sudan'da darbe sonrası yönetime el koyan Askeri Geçiş Konseyi'nin üst düzey üç üyesi istifa etti. Ömer Zeynelabidin, Celaleddin eş-Şeyh ve Babekir et-Tayyib'in istifaları, protesto gösterilerini sürdüren muhaliflerin en önemli talepleri arasındaydı.

Üç isim de dindar oldukları gerekçesiyle eleştiriliyor, devrik devlet başkanı Ömer el-Beşir'e de yakın bulunuyorlardı.

Askeri Geçiş Konseyi ile protestocuların liderleri arasındaki görüşmeler Çarşamba günü yeniden başlamıştı.

Protestocular, Konsey'in yönetimi hızla sivil bir hükümete bırakmasını istiyor.

'Temel ilkeler üzerinde anlaştık'

Başkent Hartum'da basın toplantısı düzenleyen Askeri Geçiş Konseyi Sözcüsü Şemseddin el-Kebbaşi, muhalefetin çatı oluşumu Özgürlük ve Değişim Bildirgesi ile temel ilkeler üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Şemseddin el-Kebbaşi, "Bu ilkelerin ilki, Konsey ile Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri'nin birbirini tamamladığı ve Sudan'ı krizden çıkarma konusunda birlikte hareket edecekleridir" dedi.

Kebbaşi, Özgürlük ve Değişim Bildirgesi ile kalan görüş ayrılıklarının giderilmesi için de ortak bir komite oluşturduklarını açıkladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...