Tgrt Haber
11 Haziran 2022 09:22 - Güncelleme : 11 Haziran 2022 09:37

Ukrayna’dan acı itiraf: Mühimmatımız bitiyor, daha fazla devam edemeyiz

Rusya’nın saldırısı devam ederken Ukrayna’dan acı bir açıklama geldi. Ukrayna'nın Askeri İstihbarat Başkan Yardımcısı Vadym Skibitsky, savaşta çok kritik bir dönüme gelindiğini ve mühimmatlarının bitmek üzere olduğunu söyledi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Guardian
Ukrayna’dan acı itiraf: Mühimmatımız bitiyor, daha fazla devam edemeyiz
Ukrayna

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı 108’inci gününde…. Rusya’ya saldırılarını daha da sertleştirirken Ukrayna’dan acı bir açıklama geldi. Ukrayna'nın Askeri İstihbarat Başkan Yardımcısı Vadym Skibitsky, savaşta çok kritik bir dönüme gelindiğini söyledi. Vadym Skibitsky, Ukrayna'nın cephede Rusya'ya karşı kaybettiğini söyledi. Şu anda Rusya'yı uzak tutmak için neredeyse yalnızca Batı'dan gelen silahlara bağımlı olduklarını belirten Skibitsky İngiliz basınınayaptığı açıklamada “Bu artık bir topçu savaşı. Cephe hatları artık geleceğin kararlaştırılacağı yer ve topçu açısından kaybediyoruz" dedi. 

Skibitsky, "Artık her şey Batının bize ne verdiğine bağlı. Ukrayna'nın bir topçu parçasına karşılık Rusya 10 ila 15 topçu parçasına sahip. Batılı ortaklarımız bize sahip olduklarının yaklaşık %10'unu verdiler” dedi. 

Skibitsky'ye göre Ukrayna günde 5.000 ila 6.000 top mermisi kullanıyor. Topçu mühimmatlarının neredeyse tamamını tükettiklerini kaydeden Skibitsky, "Şimdi 155 kalibrelik NATO standart mermileri kullanıyoruz. Avrupa aynı zamanda daha düşük kalibreli mermiler de teslim ediyor, ancak Avrupa tükendikçe bizdeki mühimmat miktarı da azalıyor" ifadelerini kullandı. 

"BATI'NIN GÖNDERDİKLERİNDEN DAHA FAZLASI GEREK"

Skibitsky, Batı'nın Ukrayna'ya Rus topçu parçalarını uzaktan yok etmek için uzun menzilli roket sistemleri tedarik etmesi gerektiğini vurguladı. Bu hafta Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Oleksiy Arestovych, Guardian'a Ukrayna'nın Rusya'yı yenme şansına sahip olmak için 60 adet çoklu roketatara ihtiyacı olduğunu söylemişti. 

ZELENSKİ'DEN İNGİLTERE'YE ÖVGÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski dün İngiltere'nin Kiev'e verdiği desteği överek şunları söyledi: “Kelimeler eyleme dönüşür. Ukrayna'nın Büyük Britanya ve diğer ülkelerle ilişkisi arasındaki fark bu: Silahlar, finans, yaptırımlar. Bu üç konuda İngiltere liderlik gösteriyor" dedi.

 

Kaynak: Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...