Tgrt Haber
30 Aralık 2013 07:39

Uygur Özerk Bölgesi'nde 8 kişi öldürüldü

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar vilayetinde, bir kasabanın polis karakoluna saldırı düzenlendiği ve 8 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Uygur Özerk Bölgesi'nde 8 kişi öldürüldü
Çin'in batısı,Uygur Özerk Bölgesi,Kaşgar vilayeti,Şaçı kasabası,

Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin Kaşgar vilayetinde, bir kasabanın polis karakoluna saldırı düzenlendiği ve 8 kişinin güvenlik güçlerince öldürüldüğü bildirildi.Bölgenin resmi haber portalı Tienşan, "9 kişinin, yerel saatle 06:30 sularında Şaçı kasabasında polis karakoluna bıçaklarla saldırdığı ve bir polis aracını ateşe verdiğini" öne sürdü.Bunun üzerine emniyet güçlerinin açtığı ateş sonucu 8 kişinin öldürüldüğü, 1 şüphelinin ise gözaltına alındığı kaydedildi.Ölenlerin ve tutuklanan kişinin kimliğine ve söz konusu eylemin neden düzenlendiğine ilişkin ayrıntı verilmezken, kapsamlı incelemelerin başladığı açıklandı.
Kaşgar vilayetinde 17 Aralık'ta da polisin "Hasan İsmail adlı kişiyi ararken, ona bağlı olduğu iddia edilen bir grup tarafından saldırıya uğradığı" savunulmuş ve çıkan çatışmada 2'si polis toplam 16 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...