Tgrt Haber
04 Nisan 2014 16:46

Yaralı Ermeniye muhalifler sahip çıktı

Ermeni kökenli Suriye vatandaşı Musa Kordmisyan, kendisini hastaneye ulaştıran muhalifler sayesinde ölümden kurtulduğunu belirtti.

Yaralı Ermeniye muhalifler sahip çıktı
ermeni kökenli, suriye vatandaşı, musa kordmisyan, muhalifler, suriye

Keseb’te devam eden çatışmalarda yaralanan Ermeni kökenli Suriye vatandaşı Musa Kordmisyan, kendisini hastaneye ulaştıran muhalifler sayesinde ölümden kurtulduğunu belirtti. Hatay’ın Yayladağı ilçesi yakınlarındaki Keseb'de, Esed rejimine bağlı birlikler ile muhalifler arasında 2 hafta önce başlayan çatışmalar sürüyor. Keseb ve çevre köylerde yaşayan Ermeni kökenli Suriyelilerden bazıları, iç savaşa rağmen ülkeyi terk etmedi. Keseb'deki çatışmalarda yaralanan ve Lazkiye kırsalında bir hastanede tedavi gören 62 yaşındaki Musa Kordmisyan, AA muhabirine, göğsüne isabet eden şarapnelin etkisiyle yere yığıldığını anlattı. Muhaliflerin, kendisini hastaneye götürdüğünü belirten Kordmisyan, şunları söyledi:
"Keseb'teki saldırıların ikinci günü şarapnelle yaralandım. Muhalifler beni hastaneye getirip, ameliyat ettirerek ölümden kurtardı. Bölgedeki muhaliflere ait hastanede yaklaşık 8-9 gün tedavi gördüm. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyat edildim. Muhalifler Keseb’i ele geçirdikten sonra 2 gün orada kaldım. Muhaliflerin hiçbir Ermeniyi öldürdüğünü ya da yaraladığını görmedim. Zaten ben savaşın ortasında yaralandıktan sonra da gerisini hatırlamıyorum. Muhalifler, nereye gitmek istediğimi sormuş, 'Sadece iyileşmek istiyorum' demişim."
Doktorların kendisine çok iyi baktığını anlatan Kordmisyan, ilaçlarının düzenli verildiğini, yemek dahil her ihtiyacının en iyi şekilde karşılandığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...