Tgrt Haber
29 May 2021 15:44

Yeni Kovid-19 varyantı keşfedildi

Vietnam'da Hint ve İngiliz varyantlarının bir kombinasyonundan oluşan yeni bir koronavirüs çeşidi keşfedildi.

Yeni Kovid-19 varyantı keşfedildi
vietnam,koronavirüs,varyant,kovid 19

Vietnam’da ölümcül koronavirüsün yeni bir türü keşfedildi. Vietnam Sağlık Bakanlığı yeni bir melez varyantın tespit edildiğini duyurdu.

Yeni Kovid-19 türünün Hint ve İngiliz varyantlarının bir kombinasyonu olduğu belirtildi.

YENİ VARYANT HAVADA HIZLA YAYILIYOR

Bu varyantın özelliğinin havada hızla yayılması olduğu belirtildi. Boğaz sıvısındaki virüs konsantrasyonu hızla artıyor ve çevreye çok güçlü bir şekilde yayılıyor. Bu yeni varyantla kaydedilen vakaların sayısı ise henüz belirtilmedi.

Sağlık Bakanlığı’na göre Vietnam'da bilinen yedi koronavirüs varyantı vardı. Yeni enfeksiyon dalgası nedeniyle yetkililer, ticari faaliyetlere katı sınırlar koymaya başladı. 97 milyonluk bir ülke olan Vietnam’da şimdiye kadar bir milyondan fazla kişiye aşı yapıldı.

KORONA VİRÜS VARYANTLARI

Orjinal varyantı Çin olan Kovid-19, Wuhan kentinden tüm dünyaya yayıldı. Virüsün yayılmasıyla mutasyona uğraması kısa sürdü.

İlk mutasyon sürü bağışıklığının uygulanmaya çalışıldığı İngiltere'de ortaya çıktı. Daha ölümcül olduğu belirtilen yeni virüsün bulaşıcılığının da daha kolay olduğu belirtildi.

Kovid-19'un bir sonraki mutasyonu Güney Afrika oldu. Bu varyantın da bulaşıcılık oranının daha yüksek olduğu vurgulandı ancak daha ölümcül olduğu konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. İngiltere'deki mutasyona benzeyen Güney Afrika mutasyonu; ABD, Kanada, İsrail ve Avustralya'nın da aralarında yer aldığı 20'yi aşkın ülkede görüldü.

Bir başka mutasyon ise Brezilya. Salgını belki de en ağır şekilde geçiren ülkelerin başında gelen Güney Amerika ülkesi Brezilya'da oluşan yeni mutasyon, ilk olarak 2020 yılının Temmuz ayında başkent Rio de Janerio'da görüldü. Daha sonra Peru, Almanya, Japonya, Güney Kore ve Türkiye'de de virüsün bu varyantına rastlandı. Brezilya mutasyonu bir düzineden daha fazla değişikliğe sahip. Bunlar çoğu virüsü bir hücreye bağlayan başak proteininde bulunuyor. Bu sebeple virüsün bulaşıcılık oranının daha kuvvetli olduğu ifade ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...