Tgrt Haber
15 Haziran 2022 14:58 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 15:48

11 yaşındaki çocuk yılanlı akrepli kuyuya düştü! 104 saat sonra sevindiren haber

Hindistan'ın doğusunda bulunan Çatisgarh eyaletinde konuşma ve duyma güçlüğü çeken çocuk, düştüğü yılanlı, akrepli kuyudan 104 saat sonra kurtarıldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Hindustan Times
hindistan,kuyu

Geçtiğimiz aylarda Fas ve Afganistan'da meydana gelen 'kuyuya düşen çocuk' olayı son olarak Hindistan'da yaşandı. İki ülkede yaşanan olayların aksine bu kez kuyudan mutlu son çıktı. 10 Haziran Cuma günü öğleden sonra Hindistan'ın Çatisgarh eyaletinde 11 yaşındaki bir çocuk evinin yakınlarındaki, içinde yılanların, akreplerin bulunduğu bir kuyuya düştü. Yaklaşık 20 metre derinliğe sahip kuyuya ulaşmak için ekipler 4 gün boyunca çaba gösterdi. Kuyuya paralel bir tünel açan ekipler, 104 saatin ardından güzel haberi verdiler. 

Sert kayaların yer aldığı ve çökme ihtimalinin olduğu bölgede 500'ün üzerinde kişi kurtarma operasyonlarına katıldı. Kuyudan çıkarıldıktan sonra hastaneye kaldırılan çocuğun biraz ateşi olduğu fakat genel sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi verildi.

11 yaşındaki çocuk yılanlı akrepli kuyuya düştü! 104 saat sonra sevindiren haber

Öte yandan konuşma ve duyma zorluğu yaşayan çocuğun düştüğü kuyuda yılanların yanı sıra akrep ve kurbağa gibi hayvanların da olduğu belirtildi.

FAS VE AFGANİSTAN'DAN KÖTÜ HABER GELMİŞTİ

Geçtiğimiz şubat ayında Afganistan'ın güneyindeki Zabul vilayetinde 6 yaşındaki bir çocuk kuyuya düşerek hayatını kaybetti. 3 gün boyunca kurtarma çalışmaları yapılsa da çocuğa vaktinde ulaşılamadı.

Fas'ta da yine şubat ayının başlarında 32 metre derinlikteki kuyuya düşen 5 yaşındaki Rayyan adlı çocuk, kurtarma ekipleri ulaşmadan vefat etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Hindustan Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...