Tgrt Haber
20 Nisan 2022 13:26 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 15:31

Yunanistan'da Bayraktar paniği: Çaresiz kaldık

Türk İHA/SİHA’ları sağladıkları avantajlar nedeniyle dünyada sıklıkla gündeme geliyor. Türkiye’ye askeri teknoloji üstünlüğü sağlayan Türk İHA/SİHA’ları Yunanistan’ı da tedirgin etti. Yunan basınına göre hükümet, Türk İHA/SİHA'larına karşı savunma yöntemleri arayışına hız kazandırdı.

Yunan uçakları Türk İHA/SİHA'larını tespit etmekte zorlanıyor.
Yunan uçakları Türk İHA/SİHA'larını tespit etmekte zorlanıyor.

Türk İHA/SİHA'larının başarısı uzun zamandır dünya gündeminde… Yunan basınında yer alan haberlere göre, Yunanistan hükümeti Türkiye'nin geliştirdiği silahlı ve silahsız insansız hava araçlarına (SİHA-İHA) karşı kendi savunmasını geliştirmeye çalışıyor. Haber, Kathimerini gazetesinde yer aldı. Haberde "İHA'ların uçuş sırasında yönünü değiştirebilecek ya da görüşünü engelleyen veya bu silahların kumanda merkezlerine müdahale edilebilecek elektronik sistemler gözden geçiriliyor” ifadeleri yer aldı.

YUNAN SAVAŞ UÇAKLARI TESPİT ETMEKTE ZORLANIYOR

Yunan basınında son dönemde sık sık, Türk İHA'ları ve özellikle savaş bölgelerinde yer alan "Bayraktar TB2" tipi SİHA'ların görevleri ve yetenekleri ele alınıyor. Konuyla ilişkin bazı yorumlarda, bugüne kadar gerek İsrail'den gerek ABD'den İHA kiralayan Yunanistan'ın, bundan böyle kendi İHA ve SİHA'larını geliştirmesi için ABD'de ya da diğer gelişmiş ülkelerde yaşayan başarılı Yunan bilim insanlarını ülkeye davet etmesi de önerildi.

SAVAŞLARIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Türk İHA/SİHA’ları ülke sınırları içerisinde PKK terör örgütü mensuplarına göz açtırmıyor. Ayrıca Suriye ve Irak’ın kuzeyine yapılan operasyonlarda TSK’nın terör örgütlerine darbe sütüne darbe vurmasını sağlıyor. Bunların yanı sıra Türk İHA/SİHA’ları, dünyadaki pek çok savaşın da seyrini değiştirdi. Azerbaycan’ın Ermenistan’ı yenmesine imkan tanıyan en önemli faktör Türk İHA/SİHA’ları oldu. Benzer şekilde Türk İHA/SİHA’ları,  Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) darbeci General Hafter'e karşı yürütülen operasyona da destek verdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...