Tgrt Haber
19 Ocak 2022 08:21

Kamu işçilerine ilave tediye müjdesi: Ödeme tarihleri belli oldu

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı kararı ile kamu işçilerine ek ödeme tarihleri yayımlandı. 2022'de yapılacak ek ödemenin ilk yarısı bu ay içerisinde verilecek.

Kamu işçilerine ilave tediye müjdesi: Ödeme tarihleri belli oldu
ilave tediye ödemesi,kamu işçileri

İlave tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2022 yılında verilecek olan ilave tediyenin süreleri belirlendi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, kamuda çalışan işçilere yapılacak ek ödemenin ilk yarısı bu ay içerisinde verilecek.

İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ OCAKTA YATACAK

2022 yılında verilecek ilave tediye ödemesi iki parça halinde yapılacak. Karara göre, ödemelerin birincisi 28 Ocak'ta yapılacak. İkinci ödeme ise 29 Nisan’da verilecek.

Söz konusu işçilerden, maden işletmelerinin özellikle yer altı işlerinde çalışanlara yapılacak ilave tediye ödemesinin tamamı ise 23 Aralık tarihinde verilecek.

İLAVE TEDİYE NEDİR?

Sermayesinin yarısından fazlası devlette olan kurum ve şirketler, katma ve genel bütçeli kamu kurumları ve belediyelerde işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl devletçe verilen bir aylık tutarında ikramiye ödeneğidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...