Tgrt Haber
28 Haziran 2022 11:33 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 11:58

Altında ons yükselişi: BDDK'nın kredi hamlesiyle sert düşen gram altın fiyatı artışa geçti

BDDK'nın Türk Lirasının değerini arttıran hamlesiyle altın başta olmak üzere gerileyen yatırım araçları yüksek oynaklık halinde. Dün görülen sert hareketlerle doların gerilemesi ve altında düşüşün netleşmesinin ardından bugün piyasada yükseliş sinyalleri kendini gösteriyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber, AA
Altında ons yükselişi: BDDK'nın kredi hamlesiyle sert düşen gram altın fiyatı artışa geçti
altın

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) ticari kredi hamlesinin yatırım araçları üzerindeki etkisi sürüyor. Büyük şirketlerin döviz varlıklarını artırmaları için Türk Lirası kredi kullanmalarını kısıtlayan kararla TL'nin değeri arttı.

Altın sert gerilemelerin ardından bugün yükselişe geçti.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 978 TL’ye kadar çıktı. Dün, dolar kuru ve altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 2,2 azalışla 970 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışının üzerinde 978 TL’den işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.605 TL, Cumhuriyet altını da 6.520 TL’den satılıyor.

Altının ons fiyatı, su dakikalarda önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde 1.827,3 dolardan işlem görüyor.

Analistler, resesyon ve enflasyon endişeleri arasında varlık fiyatlamalarının zorlaştığını kaydederek, bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemi ve merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin emtia fiyatlarının seyrinde etkili olabileceğini söyledi.

Bugün, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de ise dış ticaret açığı, konut fiyat endeksi ve tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.810 doların destek, 1.870 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...