Tgrt Haber
28 Eylül 2021 11:51

Bitcoin için çöküş başladı: Yatırımcının gözü kritik seviyede

Çin’den gelen yasakların ardından ABD’nin de kripto para regülatörlerine düzenleme getirmek için gün sayması Bitcoin fiyatlarını baskılıyor. Analistler Bitcoin’de 43 bin doların altındaki seviyelerin düşüş riskini daha da artıracağını tahmin ediyorlar. Bitcoin, şu sıralar 41 bin 928 dolardan işlem görüyor. SEC Başkanı Gary Gensler, "Eğer denetim, düzenleme alanının dışında kalmaya devam ederler ise bu iş iyi bitmeyecek" dedi. JP Morgan CEO'su Jamie Dimon ise, “Ben Bitcoin almam. Ancak bu kripto paranın gelecek 5 yılda 10 katın çıkmayacağı anlamına gelmiyor” açıklamasında bulundu.

Bitcoin için çöküş başladı: Yatırımcının gözü kritik seviyede
bitcoin,kripto para

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto paralardaki denetimsizliğinin devam etmesi halinde sonunun iyi olmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

ABD menkul kıymet yasalarının neyin bir menkul kıymet piyasası olduğu konusunda geniş bir değerlendirme yaptığını belirten Gensler, geçmişte portakal bahçeleri, yılan balığı çiftliklerinin menkul kıymet piyasası olarak tanımlandığını hatırlattı.

Kar bekleyen yatırımcılardan para toplayan gruplar konusunda da yasada çok fazla netlik bulunduğunu düşündüğünü belirten Gensler, "Eğer denetim, düzenleme alanının dışında kalmaya devam ederler ise bu iş iyi bitmeyecek" diye konuştu.

Beverly Hills'de düzenlenen bir konferansta konuşan Gensler, mevcut vergi, kara para aklama ve içerinden öğrenilen bilgilerin ticarine yönelik regülasyonlara uymaları halinde kripto para işlem platformlarının başarılı olacaklarını savundu.

30 EYLÜL’DE KARAR ALINACAK

Öte yandan kripto para piyasasını doğrudan etkileyecek karar 30 Eylül'de ABD'den gelecek. 1 trilyon dolarlık altyapı yasa teklifi 30 Eylül tarihinde oylamaya sunulacak. Temsilciler Meclisi'nden geçmesi halinde ise kripto para endüstrisine bağlı olan tarafların vergilendirilmesine olanak tanınacak.

Bitcoin’in 45 bin dolarlık direnç bölgesini kıramadığını belirten analistler, kripto parada 43 bin doların altında kalması halinde düşüş riskinin artacağı endişesinin olduğunu vurguladılar.

Çin’in kripto paraları ‘yasa dışı’ ilan edip ülkede kullanımını yasaklamasının ardından sert düşen Bitcoin, şu sıralar 41 bin 928 dolardan işlem görüyor.

JP MORGAN CEO'SU: BİTCOİN 10 KATINA ÇIKABİLİR AMA BEN ALMAM

Bitcoin ve kripto paralara yönelik olumsuz görüşleri ile bilinen JP Morgan CEO'su Jamie Dimon, Bitcoin fiyatının gelecek 5 yılda 10 kat artabileceğini ancak kendisinin yine de alım yapmayacağını  söyledi.

Hindistan medyasına açıklama yapan Dimon, "Ben gerçekten Bitcoin'i umursamıyorum. İnsanların gereksiz yere bu konuya çok fazla zaman harcadıklarını düşünüyorum" dedi.

Bitcoin için çöküş başladı: Yatırımcının gözü kritik seviyede
JP Morgan CEO'su Dimon: Bitcoin 10 katına çıkabilir ama ben almam

Bitcoin'in bir noktada regüle edilmesi gerektiğini söyleyen Dimon, "Bu durumda yükseliş sınırlanabilir. Ancak bunu atlatırsa ne  olacağını bilemiyorum. Umursamıyorum. Ben Bitcoin almam. Ancak bu kripto paranın gelecek 5 yılda 10 katın çıkmayacağı anlamına gelmiyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...