Tgrt Haber
28 Haziran 2022 16:42 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 16:44

"Sürprizler Temmuz'da" diyen İslam Memiş dolar için uyardı, yeni kritik seviyeyi açıkladı

BDDK'nın şirketlere döviz sınırlaması getirmesinin ardından dolar ve Euro'daki baskı sürüyor. Sert düşüşün ardından dolar ve Euro toparlanma sinyalleri verirken borsada yükseliş dikkat çekti. “Dolar düşecek mi yükselecek mi?” “Altın düşecek mi?” sorularına cevap veren ekonomist İslam Memiş, TGRT haberde çarpıcı tespitlerde bulundu: Temmuz'da sürprizler var.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İslam Memiş,  Bitcoin tarafında hareketlenmeler beklediğini söyledi.
İslam Memiş,BDDK,Dolar,Altın,Bitcoin
İslam Memiş, Bitcoin tarafında hareketlenmeler beklediğini söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun ticari kredi kullanımında şirketlere döviz sınırlaması getirmesinin piyasalar üzerindeki etkisi sürüyor. Karara göre kasasında 900 bin dolardan fazla döviz mevduatı olan şirketler TL kredisi kullanamayacak. TL’nin değerini artırmaya yönelik BDDK’nın bu hamlesi sonrasında sert düşün dolar, Euro ve altın bugün toparlanma hamleleri yaptı. BDDK’nın kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete ek zam ve ekonomiye yönelik açıklamaları piyasalardaki iyimser havayı arttırdı. Yaz aylarında enflasyonun düşmesi ve turizmden kaynaklı döviz girdisinin artmasının da iç piyasaları olumlu etkilemesi bekleniyor. Tüm bu gelişmeler ekseninden yatırımcı en çok “Dolar yükselecek mi?” “Altın düşecek mi?”, “Bitcoin 20 bin altına inecek mi?” sorularına cevap arıyor. Daha önce “TL’de kalın, varlıklarınızı eritmeyin” diyerek vatandaşları uyaran İslam Memiş, doların seyri ile ilgili açıklamalar yaptı.  

DOLARIN DİRENÇ VE DESTEK SEVİYELERİ 

Haftanın ilk gününde şirketlerin döviz satmasıyla doların düştüğünün altını çizen Memiş, “Dolar şu an için biraz toparlandı. Yatırımcısının 16-17 TL arasındaki kuru takip etmesi gerekiyor. Şu andaki piyasa şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda dolar, 16-17 TL bant aralığında olması gerekiyor. Aşağıda 16.35 TL destek seviyesi, yukarıda ise 16.80 TL direnç seviyesi. Temmuz'da yeni sürpriz karalar alınabilir. Temmuz ve Ağustos aylarında enflasyon bir miktar gerileyecek, böylece 17 TL üzerindeki kur atakları engellenmiş olacak” dedi. 

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİ 1.000 TL ÜSTÜ

Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret açıklamasının piyasalar tarafından beklenen bir açıklama olduğunu söyledi. Piyasaların 1.000 TL’nin üzerinde bir asgari ücret zammı beklediğini kaydeden Memiş, Temmuz ayı içerisinde açıklanacağını beklediğini vurguladı.

BİTCOİN’DE HAREKETLENME BEKLİYORUM   

Kripto paralar bir süredir hızlı düşüşler ve ardından hızlı yükselişlerle seyrine devam ediyor, geçtiğimiz haftadan beri Bitcoin 20-21 bin dolar arasında gelip gidiyor. Kripto paralarda ve dolarda dar bant aralığına sıkışmış, Amerikan Merkez Bankasını (Fed) bekleyen bir piyasa olduğuna dikkat çeken Memiş, şöyle konuştu: 

“Kripto paraların yukarı yönlü hareketlerine müsaade edilmiyor. Ben bir hareketlenme olacağını düşünüyorum. Çünkü 20 bin dolar üzerindeki rakamsal tutunma değeri devam ediyor.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...