Tgrt Haber
11 May 2022 18:45 - Güncelleme : 11 May 2022 19:04

'Kripto para' kanunu yolda, vergilendirme geliyor! İşte piyasalarda son durum

Kripto para düzenlemesinde son viraja girildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kripto para uzmanlarıyla toplantı yapıldı. Kripto paralardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi ve işlemlerin yapıldığı borsaların tabi olması gereken kurallar ele alındı. Kripto paralarda da düşüş devam ediyor. Bitcoin 30 bin doların altına düşerek Haziran 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Peki, kripto para piyasasında son durum ne? Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) kaç dolar/TL oldu?

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
'Kripto para' kanunu yolda, vergilendirme geliyor! İşte piyasalarda son durum

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması beklenen kripto paralara ilişkin kanun teklifinde sona gelindi. Meclis'te kripto para düzenlemesine yönelik önemli bir toplantı gerçekleşti. AK Parti Grubu kripto para temsilcileriyle bir araya geldi.

Düzenlemeye ilişkin çalışmalar hızlanırken AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal, kripto para uzmanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcileri ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) uzmanları da katıldı. Değerlendirme toplantısında kripto paralar konusunda daha önce sektör temsilcilerinden alınan görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

KRİPTO PARANIN VERGİLENDİRİLMESİ GÜNDEMDE

Henüz kripto paralara ilişkin net bir çerçeve çizilmedi. Ancak gelirlerin vergilendirilmesi ve kripto işlemlerin yapıldığı borsaların tabi olması gereken kurallar ele alındı. Düzenlemeyle hem kazançların sisteme kaydedilmesi hem de vatandaşların devlet kontrollü güvenli platformlarda yatırım yapabilmesi hedefleniyor.

FED’İN ARDINDAN ENFLASYON DA VURDU

Türkiye’de kripto paralara ilişkin yasal düzenleme çalışması sürerken piyasalarda düşüş devam ederken kripto para birimlerine ABD’den bir darbe daha geldi. 

Başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere dünyadaki merkez bankalarının yükselen enflasyonla mücadele için parasal sıkılaşmayı hızlandırması dalgasından kripto para piyasası olumsuz etkilendi. Riskli yatırımlar olarak görülen kripto varlıklar, yatırımcının riskten kaçması sebebiyle satış yönlü seyrediyordu. ABD dolarının değer kazanması ve Fed’in faiz kararıyla kan kaybeden kripto para piyasası ABD açıklanan nisan ayı enflasyon rakamlarıyla iyice eridi. Son 24 saatte yüzde 12 düşen piyasalar 1.36 trilyon dolara geriledi. ABD’deki verilerin açıklanmasının ardından Bitcoin, kritik seviyenin altını gördü.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Kripto paralar içerisinde en değerli olan Bitcoin (BTC) bugün saat 15.55’te yüzde 9 düşüş yaşadı. 29 bin 11 doları gören Bitcoin, 2021 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeyi görmüş oldu. Düşüşün ardından toparlanma eğilimine giren BTC, saat 16.00 itibariyle 29 bin 410 doları gördü.

ETHEREUM, RIPPLE VE DOGECOIN DE SON DURUM

Bitcoin’e benzer bir grafik seyreden ikinci büyük kripto para Ethereum (ETH) ise yüzde 11 düşüş yaşayarak 2 bin 175 doları gördü.

Dogecoin (DOGE) ve Ripple (XRP) da düşüşe devam etti. Son 24 saatte fiyatı yüzde 11,85 düşerek 50 centin altını gören XRP, 0,45 dolardan işlem görüyor.

Rakiplerinin daha fazla değer kaybetmesiyle DOGE, en büyük 10 kripto para sıralamasına girdi. Son 24 saatte yüzde 17,56 değer kaybeden DOGE 90 cent seviyesinde işlem görüyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...