Tgrt Haber
31 May 2018 20:10

Kurumlar vergisi oranı 2 puan düşürülecek

Maliye Bakanı Ağbal, katıldığı bir televizyon programında 2018-2020 dönemi için yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkarılan kurumlar vergisi ile ilgili konuşarak, 'Kurumlar vergisinde yaptığımız 2 puanlık artışı her an geri alabiliriz.' dedi.

Kurumlar vergisi oranı 2 puan düşürülecek
maliye bakanı ağbal,

Maliye Bakanı Ağbal, katıldığı bir televizyon programında 2018-2020 dönemi için yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkarılan kurumlar vergisi ile ilgili konuşarak, "Kurumlar vergisinde yaptığımız 2 puanlık artışı her an geri alabiliriz." dedi.

"EMEKLİYE İKRAMİYE DEVAM EDECEK"

Ağbal, emekliye iki bayramda verilecek 1000'er liralık ikramiyenin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti. Ağbal, bayram ikramiyesi düzenlemesinin bütçeye 22.3 milyar lira etkisi olacağını söyledi.

"Vergi artışı yapacağız demiyoruz" açıklaması yapan Ağbal, verginin tabana yayılması için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

"MALİYE POLİTİKASINDA SIKILAŞTIRMAYA GİDECEĞİZ"

“Ekonomi politikalarında, para ve maliye politikalarında uyum çok önemli buna her zaman önem vereceğiz” diyen Ağbal şöyle konuştu: “Şu anda içinde bulunduğumuz koşullara bakınca maliye politikasının her manada para politikasına destek vermesi lazım. Maliye politikasında da benzer bir sıkılaşmaya gideceğiz. Maliye politikası fiyat ve vergi ayarlamaları bakımında enflasyon beklentilerini aşağı çekecek destekleri verecek.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...