Tgrt Haber
25 Ekim 2018 14:02

Son Dakika... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte dolarda son durum....

Son dakika! Merkez Bankasının faiz kararını açıklamasının ardından düşüşe geçen dolar şu sıralar 5,63 TL'den işlem görüyor.

Son Dakika... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte dolarda son durum....
merkez bankası,faiz,dolar

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Buna göre politika faizi yüzde 24'te sabit kaldı. Merkez Bankası'nın faiz kararını sabit tutmasının ardından dolar düşüşe geçti. Yeni güne 5,70 seviyesinden başlayan ve karar öncesi bu seviyede olan dolar düşüşe geçerek şu sıralar 5,63 TL'den işlem görüyor. Euro ise 6,46 TL'den alıcı buluyor.

5,67 DESTEK 5,80-5,85 DİRENÇ KONUMUNDA

Dolar/TL'de teknik açıdan 5,67'nin destek konumunda bulunduğunu ve bu seviyenin aşağı kırılması durumunda düşüşün ivmeleneceğini tahmin eden analistler, 5,80-5,85 seviyelerinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

EYLÜL'DE YÜZDE 24'E YÜKSELTİLDİ

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını Eylül ayında 625 baz puan artırarak yüzde 17,75'ten yüzde 24'e yükseltmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...