Tgrt Haber
04 Ocak 2022 21:48

Taksilerde yeni köprü tarifesi! Artık çift yönlü ücret alacaklar

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirmenin çift yönlü olarak değiştirilmesinin ardından taksiciler harekete geçti. Köprüden geçiş yapan bir vatandaş artık taksiciye tek yönlü değil çift yönlü ücret ödeyecek.

Taksilerde yeni köprü tarifesi! Artık çift yönlü ücret alacaklar
Taksi,,Taksi köprü ücretleri,,Taksilerde yeni ücret,,taksi zam,,tarife,,taksi köprü geçiş ücret,

1 Ocak 2022 itibariyle Ulaştırma Bakanlığı köprü geçiş ücretleriyle ilgili değişikliği duyurdu. Değişiklikle beraber tek yönlü olarak uygulanan ücretlendirme iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü uygulanmak üzere değiştirildi. Köprülerden tek yönlük geçiş için 8.25 TL olurken çift yönlü geçiş ise 16.50 lira oldu.

MÜŞTERİLER ÇİFT YÖNLÜ GEÇİŞ ÖDEYECEK

Bu kararın ardından taksicilerin köprü geçişlerde alacağı ücret merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıllarda yaka değiştiren bir müşteri taksiye tek geçişlik ücret öderken bakanlığın aldığı karar sonrası bu durumda değişikliğe gidildi. Artık taksi kullanan bir vatandaş, bindiği taksiye tek yön geçiş ücreti yerine çift yön ücreti ödeyecek. Buna göre vatandaş, bulunduğu yakadan diğerine geçmek için 8.25 TL yerine 16.50 TL ödemiş olacak.

Taksilerde yeni köprü tarifesi! Artık çift yönlü ücret alacaklar

“İKİYE BÖLÜNEN ÜCRETİN TAMAMINI ALACAKLAR”

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, açıklamalarda bulundu. Aksu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Aslında tek yönden ücret alınıyordu, şimdi ikiye bölünerek Avrupa’dan Anadolu’ya veya Anadolu’dan Avrupa’ya geçişte bu ücret tahsil edilecek. Bizim çalışma sistemimiz şu, her iki yakada sabit çalışan araçlarımız var. Bu araçlarımız yolcu ulaşımını sağlamak için yaka değişikliği yapıyor. Tabii ki geri dönerken de o ücreti mecburen ödüyorlar. Yani ikiye bölünmüş ücretin tamamını almak zorundalar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...