Tgrt Haber
03 May 2022 12:00 - Güncelleme : 03 May 2022 12:13

Ucuz ayçiçek yağı için adres Tarım Kredi marketleri oldu! TMO Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar?

Ayçiçek yağı fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı’ndan en çok etkilenen ürünlerin başında geliyor. Tedarik ve üretimde yaşanan aksaklıklar fiyatlara yansırken vatandaşlar ''Ucuza Ayçiçek yağı nereden alınır?'' sorusunun cevabını arıyor. Tarım ve Kredi Marketleri Ayçiçek yağı fiyatıyla cezbederken Bim, Şok, A101 ayçiçek yağı fiyatı merak konusu oldu.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Artan ayçiçek yağı fiyatları için en ucuz adres Tarım ve Kredi Kooperatif marketleri oldu.
Artan ayçiçek yağı fiyatları için en ucuz adres Tarım ve Kredi Kooperatif marketleri oldu.

Ukrayna dünyanın ayçiçek yağı arzının yaklaşık yarısını karşılıyor. Rusya’nın işgali nedeniyle ayçiçek yağı tedariğinde yaşana sıkıntıyı en yakından hisseden ülke ise Türkiye oldu. Hem artan maliyetler hem de azalan kaynaklar nedeniyle ayçiçek yağı fiyatları yükseldi. İşte Ayçiçek yağı fiyatları…

AYÇİÇEK YAĞI STOKLARI AZALIYOR MU?

Dünyanın en büyük ayçiçek yağı ihracatçısı Ukrayna Rus işgalinin ardından üretim ve tedarik sıkıntısına başladı. Rusya Ukrayna Savaşı’nın başladığı şubat ayında Karadeniz’de bulunan ayçiçek yağı yüklü gemilerin yola çıkamaması nedeniyle Türkiye’de yağ sıkıntısı meydana geldi. Jeopolitik gerginlik nedeniyle yağ fiyatları tüm dünyada artmaya devam ediyor. Yetkililer İngiliz zincir Tesco'nun müşterilerinden alışverişlerini bir seferde üç şişe yemeklik yağ ile sınırlandırmalarını istediğini belirtiyor.

Ucuz ayçiçek yağı için adres Tarım Kredi marketleri oldu! TMO Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar?

İngiltere'nin baş bilim yetkilisi Kate Halliwell, ‘’Covid-19 tarafından zaten kesintiye uğrayan tedarik zincirleri savaş nedeniyle daha aksadı. Üreticiler maliyetleri düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar ancak kaçınılmaz olarak bazılarının tüketicilere iletilmesi gerekecek’’ ifadeleri ile Ayçiçek yağı krizinin devam edeceğinin sinyallerini verdi. Gıda Standartları Ajansı gıda işletmelerinin, İngiltere'deki ayçiçek yağı tedarikinin birkaç hafta içinde biteceğini ve bazı işletmelerin zaten ciddi zorluklar yaşadığını bildiriyor.

TARIM VE KREDİ MARKETLERİ AYÇİÇEK YAĞI FİYATI NE KADAR? 

Ayçiçek yağı fiyatı 2022 yılında Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yüksek enflasyon eklenmesiyle 2021'in aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 40 arttı. Türkiye’de artan yağ fiyatlarına karşı vatandaşlar

TMO marketlerinden alışveriş yapmaya özen gösteriyor. Tarım Kredi marketlerinde 5 LT ayçiçek yağı 129 TL’den satılıyor.

A101 AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI

  • Yudum 4,5 litre ayçiçek yağı: 176,90 TL
  • Vera 5 litre ayçiçek yağı: 143,50 TL
  • Komili 5 litre ayçiçek yağı: 165 TL

ŞOK AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI

  • Evin 5 litre Ayçiçek yağı: 146,50 TL
  • Evin 2 litre Ayçiçek yağı: 65 TL
  • Evin 1 litre Ayçiçek yağı: 32,50 TL

AYÇİÇEK KRİZİ ARDIDAN PALM YAĞI YASAĞI

Dünyanın en büyük palmiye yağı üreticisi Endonezya'nın 28 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak ihracat yasağı ile palmiye yağı, soya yağı, ayçiçek yağı da dahil olmak üzere tüm büyük yemeklik yağların fiyatlarını artırması bekleniyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle ayçiçek yağı fiyatları dünyada ve Türkiye’de tarihi zirvelerini gördü. Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna'dan ayçiçek yağı ithalatı zaten vuruldu. ABD Tarım Bakanlığı'na göre, ayçiçek yağı fiyatları Eylül 2021 ile Mart 2022 arasında %73 arttı. Endonezya'nın palm yağı ihracat yasağı kararı ise bitkisel yağ fiyatlarını körükleyemesi bekleniyor. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...