Tgrt Haber
02 Şubat 2022 23:36 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 00:52

TOGG'da yeni gelişme: Satışa çıkacağı tarih açıklandı

Yerli otomobilde heyecanlandıran gelişmeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu. TOGG'un 2022 yılının sonunda seri üretim bandından ineceğini söyleyen Bakan Varank, aracın satışa çıkacağı tarihi de duyurdu.

TOGG'da yeni gelişme: Satışa çıkacağı tarih açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobildeki son gelişmeleri aktardı. TOGG'un bu yıl sonunda üretim bandından inmesinin planlandığını belirten Bakan Varank, yerli otomobilin satışa çıkacağı tarihi de açıkladı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisinin şubat sayısında, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'a verdiği röportajda, Türkiye'nin teknoloji yarışındaki yerine ve yol haritasına ilişkin çarpıcı mesajlar verdi.

TOGG'UN SATIŞA ÇIKACAĞI TARİH

TOGG'un ABD'de katıldığı Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) küresel çapta yankı uyandırdığını vurgulayan Bakan Varank, TOGG'un seri üretimi noktasında süren çalışmalara ilişkin bilgi verdi. İlk seri üretim aracının 2022'nin son çeyreğinde üretim bandından inmesinin planlandığını anımsatan Varank, "Homologasyon olarak adlandırılan teknik yeterlilik süreçlerinin de tamamlanmasından sonra doğuştan elektrikli C segmentindeki SUV araç 2023'ün ilk çeyreğinde ticari olarak satışa çıkar" ifadelerini kullandı.

TOGG'da yeni gelişme: Satışa çıkacağı tarih açıklandı

"ELEŞTİRİLER YERİNİ TAKDİRE BIRAKACAK"

TOGG'a yapılan eleştirilerin çoğunun yanlış ya da eksik bilgiden kaynaklandığını gördüklerini belirten Varank, "Marka projelerini hayata geçirdikçe, TOGG'un 'akıllı cihaz' olarak isimlendirdiği elektrikli, ağa bağlı yeni nesil araçlar yollarda görülmeye başlandıkça bu eleştirilerin de yerini takdir ve beğeniye bırakacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...