Tgrt Haber
28 Haziran 2021 09:43

Yeni haftada altın fiyatlarında son durum

Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları hafif gerileme yaşadı. Ons altın son 1 haftanın en düşük seviyesini test ederken, yatırımcının gözdesi gram altın ise bugün 500,65 TL’den, çeyrek altın ise 820,42 TL’den satışa sunuldu.

Yeni haftada altın fiyatlarında son durum
altın fiyatları,gram altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını

ABD Doları'nın önde gelen para birimleri karşısında güçlenmesi ile bu sabah spot altın fiyatı son 1 haftanın en düşük seviyesini test etti. Spot altın fiyatı bu sabah 21 Haziran'dan bu yana görülen en düşük seviye olan 1770 dolar/ons’a kadar geriledi. Şu sıralarda ise cuma gününe göre yatay bir seyir ile 1780 dolar/ons civarında işlem görüyor.

Analistler, Fed'in varlık alımları ve faiz konusunda nasıl bir adım  atacağı konusunda belirsizliğin devam ettiği ortamda altın fiyatının da yön bulmakta zorlandığına işaret ediyorlar. Fed'in para politikasının  yönüne ilişkin daha net bir beklenti oluşana kadar spot altın fiyatının 1760-1800 dolar/ons aralığında salınımını devam ettirmesi bekleniyor.

Altın yatırımcısının gözdesi gram altın ise bugün 500,65 TL’den satılıyor. Çeyrek altının alış fiyatı 802,11, satış fiyatı ise 820,42 TL oldu. Ons altındaki düşüşe rağmen 3 bin liranın üzerindeki konumunu koruyan cumhuriyet altını da haftanın ilk gününde 3,375  TL’den satışa sunuluyor.

ALTIN DOLARDAN DESTEK BULDU

Analistler, enflasyon ve faiz artırım zamanlamasına dair belirsizliklerin sürmesinin altının ons fiyatının yön bulmasını zorlaştırdığını ve işlemlerin 1.770-1.790 bandında görülmeye devam ettiğini belirterek, yurt içinde ise gram altının düşen dolar kurundan destek bulduğunu söyledi.

Bugün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında görülen yeni varyantların ekonomik toparlanmayı etkileyebileceği endişesi ile azalan risk iştahının altının ons fiyatını desteklediğini aktaran analistler, teknik açıdan yükselişlerin kalıcı olması için 1.790 doların üzerinde kalıcı kapanışlar gerektiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...