Tgrt Haber
28 Haziran 2021 09:22

Kurlar yönünü aşağı çevirdi

Haftanın ilk gününe yatay başlayan kurlar yönünü aşağı çevirdi. Dolar/TL fiyatı şu sıralar 8,72, euro/TL ise 10,42 seviyelerinden işlem görüyor.

Kurlar yönünü aşağı çevirdi
dolar,euro,dolar fiyatı,döviz,türk lirası

Veri anlamında haftaya sakin başlayan piyasalarda dolar yeni haftanın ilk saatlerinde 8,73’den, euro/TL ise 10,41 liradan alıcı buluyordu. Ancak piyasalarda işlemlerin artmasıyla kurlar düşüşe geçti. Dolar/TL fiyatı şu sıralar 8,72, euro/TL ise 10,42 seviyelerinden işlem görüyor.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,73 TL, euronun ise 10,45 TL olmuştu.

Dolar fiyatlarında kısa vadede kritik 8,78 direncine yeniden ulaşıldığını ifade eden analistler, bu seviye üzerinde kapanışlar görülmesi halinde yukarı yönlü fiyatlanmanın devam etmesinin beklendiğini söylediler.

Öte yandan 8,78 direncinin aşılamaması durumunun ise kar satışı olarak nitelendirilip geri çekilmelerin görülebileceğini kaydettiler.

Ayrıca delta varyantının yayılmaya başlaması piyasalarda yeniden endişelerin artmasına neden oldu. İngiltere’deki vaka sayıların artması tedirgin ederken, yeni tedbirlerin alınması ihtimali gündeme geldi. Delta varyantı nedenli ekonomilerin tam açılma tarihinin ertelenmesi piyasalar üzerinde etki oluşturabilir.

YURT İÇİ GÜNDEMİ

Yurt içinde takvimde sadece Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak uluslararası rezervler ve döviz likiditesi  verileri bulunuyor (10.00)

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek (11.00)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat Genel Müdürlüğünde yapılacak ‘Türksat 5A Hizmete Alma Töreni’ne katılacak.

YURT DIŞI GÜNDEMİ

İtalya G20 dışişleri bakanları, 3 günlük bir zirve için güney İtalya'nın Matera kentinde bir araya gelecek.

ABD'de Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi verileri izlenecek (17.30)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...