Tgrt Haber
18 Haziran 2022 00:00 - Güncelleme : 19 Haziran 2022 00:01

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Okan Buruk oldu

Dursun Özbek'in başkanlığa seçilmesinin ardından mevcut teknik direktör Domenec Torrent'in yerine yeni bir isim arayışına giren Galatasaray'da uzun süredir devam eden sürünceme sona erdi. Sarı-kırmızılılar eski futbolcularından Okan Buruk ile anlaşmaya vardı.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: TGRT Haber
Buruk, Başakşehir'i de tarihinde ilk kez şampiyonluğa taşımıştı.
okan buruk,galatasaray
Buruk, Başakşehir'i de tarihinde ilk kez şampiyonluğa taşımıştı.

Domenec Torrent ile yolları ayırmaya hazırlanan Galatasaray, bir süredir sürdürdüğü operasyonda Okan Buruk isminde karar kıldı. 20 Haziran Pazartesi günü resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

SON KARAR OKAN BURUK

Burak Elmas'ın idari yönden ibra edilmemesinin ardından seçime giden Galatasaray'da rakibi Eşref Hamamcıoğlu'nu geçen Dursun Özbek ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. Torrent ile yola devam etmeme kararı alan Özbek, yeni teknik direktör arayışlarına başladı. Marco Rose, Roberto De Zerbi gibi isimlerin yanı sıra Özbek'in yeniden Galatasaray'a döndürdüğü Fatih Terim'de adaylar arasındaydı. Ancak günler süren arayışların ardından Terim'in görevden ayrılmasının ardından da sıkça ismi geçen Okan Buruk'ta karar kılındı.

BAŞARILARLA DOLU KARİYER

Galatasaray'da forma giydiği dönemde 4 sene üst üste şampiyonluk, UEFA ve Süper Kupa kazanma başarıları gösteren oyuncu ardından Inter'e transfer olmuştu. Teknik direktörlüğü döneminde de başarılı bir grafik çizen Buruk, Akhisarspor'la Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazanma başarısı gösterirken, Başakşehir'i de tarihinde ilk kez şampiyonluğa taşımıştı. Okan Buruk'un Galatasaray teknik direktörlüğüne getirilme kararının Pazartesi günü resmi olarak açıklanaması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...