Tgrt Haber
06 Nisan 2022 19:31 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 20:47

Göztepe Roman Abramovich'e satılıyor! Başkan açıkladı...

Süper Lig'de zor günler geçiren ve düşme hattında yer alan Göztepe, Rus milyarder Roman Abramovich'e satılıyor. Göztepeli yetkililerin bu gelişmeyi yalanlamasına rağmen, satış sürecinin perde arkası ortaya çıktı. Mehmet Sepil, yakın dostlarına yaptığı açıklamada, Göztepe'nin Roman Abramovich'e satıldığını söyledi.

Göztepe Roman Abramovich'e satılıyor! Başkan açıkladı...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de başkanlıktan istifa eden kulüp hisselerinin hakim ortağı Mehmet Sepil, hisselerin satışı konusunda Rus iş adamı Roman Abramovich ile son aşamaya geldi.

Yeni Asır'ın haberine göre Başkan Sepil, geçtiğimiz günlerde hisselerinin satışı için İstanbul'daki uluslararası bir bankaya vekalet vermişti. Abramovich'in yardımcılarının banka yetkilileriyle görüşmelerini sürdürdüğü ve 3-4 gün içinde kulübün satışı için resmi açıklamanın yapılacağı öğrenildi.

Sepil'in yakın çevresine, "8 yıl sonra canım kadar sevdiğim kulübü vermek zorunda kaldım. Ama emin ellere verdiğim için rahatım" açıklamasında bulunduğu belirtildi.

DOSTLUKLARI ÇOK ÖNCELERE DAYANIYOR

Abramovich ile Mehmet Sepil arasındaki dostluk çok öncelere dayanıyor. Enerji sektöründe bulunan ve sık sık petrol ticareti yapan ikili, yıllar önce Chelsea maçını birlikte takip etti. Göztepe'yi almadan önceki dönemde Mehmet Sepil'in, İngiliz kulübünün başkanı Abramovich'e olan sevgisinden etkilendiği ve kısa süre sonra da Göztepe'yi satın aldığı ifade edildi.

MARMARİS'TE GÖRÜŞTÜLER

Göztepe serüveni başlamadan önce Londra'da yaşayan ve Rus milyarderle yakın ilişkisi olan Mehmet Sepil, satış işlemleri için ilk görüşmeyi Marmaris'te yaptı. Yat sahibi olan iki isim, Ukrayna ile Rusya arasındaki barış görüşmelerinden önce Marmaris Limanı'nda bir araya geldi. Ardından görüşmeler sıklaştı ve nihayetinde devir konusunda somut bir adım atıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...