Tgrt Haber
02 Ağustos 2014 15:52

AFAD Ülkü Ocakları'nın yardımlarına her türlü desteği verdi

AFAD, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının yürüttüğü yardım faaliyetlerine gerekli desteğin verilmediği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaların öne sürüldüğünü belirtti.

AFAD Ülkü Ocakları'nın yardımlarına her türlü desteği verdi
afad,ülkü ocakları,ülkü ocakları,destek,ırak,

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının yürüttüğü yardım faaliyetlerine gerekli desteğin verilmediği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaların öne sürüldüğünü belirtti.
AFAD'dan yapılan açıklamada, Irak için toplanan yardımların Habur Sınır Kapısı sıfır noktasından takip edildiği belirtildi. Yardımların, iki farklı yöntemle gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Bu yöntemlerden ilki bağışçıların gönderdikleri yardımların Habur'da kurulan AFAD koordinasyon merkezine tesliminin ardından, Irak Türkmen Cephesi temsilcilerince sağlanan nakliye imkanlarıyla teslim alınıp, bölgeye aktarılmaları şeklinde gerçekleştirilmektedir. İkinci yöntem ise yardım sahiplerinin topladığı yardımların doğrudan alana ulaştırılması, sınır geçişleri ve yabancı ülke topraklarında ulaşım konusunda kolaylıklar sağlanması ve istenilmesi halinde dağıtımın koordinasyonuna yardım edilmesi şeklinde gerçekleşmektedir."Açıklamada, tüm yardım sürecinin Irak Türkmen Cephesi ve Erbil Başkonsolosluğu ile yakın iletişim halinde yürütüldüğü belirtildi.
"AFAD tarafından her türlü destek sağlanıyor
İlgili vakfın, yardımları taşıyan tırların sınır geçişlerine AFAD tarafından destek verilmesi ve dağıtımın kendilerince yapılması yöntemini tercih ettiği vurgulanan açıklamada, vakıf tarafından organize edilen 11 tırlık insani yardım malzemesinin 9 Temmuz'da Habur Sınır Kapısı'na ulaştığı ifade edildi. Açıklamada, aşırı yoğunluk yaşanan sınır kapısından tırların kolaylıkla geçişlerinin sağlanabilmesi için AFAD tarafından her türlü desteğin verildiği ve saat 17.00 itibarıyla tırların sınırdan çıkış işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.Irak sınır kapısındaki geçişlere de aynı şekilde AFAD tarafından destek verilerek, işlemlerin hızlandırılması için her türlü gayretin sarf edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Her iki tarafta da işlemlerin gerçekleştirilmesi aşamasında 6 AFAD personeli, Dışişleri Bakanlığının temsilcisi ve Gümrük Müdürlüğü yetkilileri yoğun çaba sarf etmiştir. Sınır geçişinin ardından vakıf tarafından belirlenen muhatapların gelişine kadar yaklaşık 4 saat boyunca Dışişleri Bakanlığı irtibat görevlisince tırlara refakat edilerek, teslimine nezaret edilmiştir. Tırların Irak içerisindeki seyir güzergahları ve varış noktaları tamamen vakıfça belirlenmiştir. Sınıra 11 Temmuz saat 20.55'te ulaşan yine vakfa ait 10 ton bulgurdan oluşan gıda yardımı, sınırdaki lojistik depolarımıza teslim edilmiştir. Söz konusu gıda yardımı başkanlığımız koordinasyonunda Irak Türkmen Cephesi ve Erbil Başkonsolosluğu nezaretinde 16 Temmuz'da ihtiyaç sahibi Türkmenlere ulaştırılmıştır.";
Gerçeği yansıtmayan iddialar
AFAD'ın, Türkiye'nin uluslararası insani yardımlarının koordinasyonundan sorumlu olduğuna işaret edilen açıklamada, Irak Türkmenlerine yardım sağlayan kuruluşlar arasında yer alan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının yürüttüğü yardım faaliyetlerine AFAD'ın gerekli desteği vermediği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaların öne sürüldüğü aktarıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Süreç bu şekilde işlemiş ve başarıyla sonuçlanması için samimi bir destek verilmiş olduğu halde konuyla ilgili benzer iddialar, faaliyetlerin başlatıldığı tarihlerde de dillendirilmiştir. Bunun üzerine Başkanlık Özel Kalemi tarafından, Sayın İsmet Büyükataman'ın bürosuna ulaşılarak 9 Temmuz'da bir görüşme gerçekleştirilmiştir. Görüşmede başkanlığımızın hiçbir şekilde taraf gözetmeden yardım faaliyeti yapmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlara destek verdiği, aksi yöndeki söylemlerin sahada çalışan personel nezdinde üzüntüye sebep olduğu kendilerine iletilmiştir. Görüşme, Genel Sekreterlik danışmanının 'süreçle ilgili hiçbir sorun olmadığı, konunun iletişimsizlikten kaynaklanmış olabileceği' yönündeki ifadelerini takiben verilen destek için başkanlığımıza kurumu adına teşekkürleriyle sonlanmıştır."Açıklamada, "Türkiye'nin ortak gücü AFAD, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir ayrım gözetmeksizin insani yardım faaliyetlerinde bulunmak isteyen tüm kurum ve kuruluşların çalışmalarına destek vermeyi ve her türlü kolaylığı sağlamayı sürdürecektir" ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...