Tgrt Haber
18 Haziran 2014 18:06

12 Eylül kararına ilk tepkiler gelmeye başladı

CHP Mersin Milletvekili Öztürk ve MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis'te düzenledikleri toplantılarla, 12 Eylül davasında Evren ve Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verilmesi kararını değerlendirdi.

12 Eylül kararına ilk tepkiler gelmeye başladı
12 eylül, chp, mhp, evren, şahinkaya,

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya müebbet hapis cezası verilmesinin darbe ile hesaplaşıldığı anlamına gelmeyeceğini söyledi. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül davasında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'ya, müebbet hapis cezası verilmesi kararına değinen Öztürk, bunun darbe ile hesaplaşıldığı anlamına gelmediğini kaydetti. Darbenin arkasındaki güçlerin tespit edilmesi ve bunlardan hesap sorulması gerektiğine işaret eden Öztürk, "Verilen karar, zaten miyadları dolmuş iki kişinin yargılanmasıdır. 1980 darbesinde bu ülkeye yerleştirilen anlayışın ortadan kaldırılması gerekiyor. Ülke bugün darbenin faşist anlayışıyla yönetiliyor" diye konuştu.
 
MHP Başkanvekili Vural
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,12 Eylül davasında, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın müebbet hapis cezasına çarptırılması hakkında şunları söyledi:
 
"Zaten millet nezdinde meşruiyeti olmayan, millet nezdinde mahkum olmuş bir darbeydi. Darbe 2 kişiyle mi sınırlı? 90 yaşını geçtiler. Milletin aklıyla alay etmesinler ama 12 Eylül'ü uygulayanlar, darbeyi yapanlar 2 kişi değil. 28 Şubat'ın arkasında olanlar nasıl bugün Türkiye'yi yönetiyorsa, 12 Eylül zihniyetinin arkasında olanların, 12 Eylül'e getiren süreçle ilgili sorumluların da sorgulanması gerektiği kanaatindeyim."
 
Hak-İş Başkanı Arslan: Örnek bir karar
 
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 12 Eylül Davası'nda kararla ilgili olarak, "Geç de olsa verilen bu karar, bundan sonra yapılacak darbe ya da darbe girişimlerinin cezasız kalmayacağına ilişkin önemli ve örnek bir karar niteliğindedir" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...