Tgrt Haber
01 Eylül 2017 10:04

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yurt genelinde kurbanlıklarını kesmek isterken yaralanan vatandaşlar, hastanelerin acil servislerine koştu.

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti
kurban bayramı,acemi kasapları,yaralanma,hastanelik oldular

Türkiye genelinde, kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

- Adana'da kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 70 kişi hastanelere başvurdu.
Adana'da kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar kendilerini yaralayınca hastanelik oldu.

Bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren kentteki çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Yaralananların büyük çoğunluğu tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Kurban kesmeye çalışırken yaralanan yaklaşık 70 kişinin tedavi için kent merkezindeki hastanelere geldiği öğrenildi. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olan Ahmet Kesin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin kurbanını keserken kullandığı bıçağın kayması sonucu elinden yaralandığını söyledi.

Parmağına 3 dikiş atıldığını belirten Kesin, "3 adam bir koyunu kesemedik." dedi.

Bir başka yaralı Mehmet Oduncu ise koyunu tutarken elini kestiğini kaydederek, "Babam deriyi yüzerken ben elimi vurdum. Babam kesmedi ben kestim aslında. Az daha parmakları koparıyorduk." diye konuştu.

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

- Trakya'da 46 kişi, kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldu.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da 46 kişi kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelik oldu.

Trakya'da bayram dolayısıyla kurbanlıklarını kesmeye çalışan vatandaşlar, kesim sırasında kendilerini yaralayarak hastanelerde tedavi altına alındı.
Edirne'de 35, Kırklareli'nde 7, Tekirdağ'da 4 olmak üzere yaklaşık 46 kişi hastanelere başvurdu.

Bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalışırken darbe alan yaralıların çoğu ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

- Sivas'ta 283, Niğde'de 45 kişi kurban kesimi sırasında yaralandı.
Sivas'ta kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlardan bazıları, hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı.

Sivas merkezde 95, ilçelerden Şarkışla'da 150, Suşehri'nde 38 olmak üzere bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı yatırmaya çalışırken darbe alan 283 kişi, Numune, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama ile Şarkışla ve Suşehri devlet hastanelerinde tedavi edildi.

Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan "acemi kasaplar" yoğunluğa neden olurken, yaralıların bazıları ayakta tedavi gördü.
Niğde'de de kurban keserken yaralanan 45 kişi, hastanelerde tedavi edildi.

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

- Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te 500'den fazla kişi kurban kesimi sırasında yaralanarak hastanelik oldu.
Kurban Bayramı'nın başlamasıyla kurban ibadetini yerine getirenlerden bazıları, hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı.
Hastanelere ambulans ve özel araçlarla gelen yaralıların çoğu ayakta tedavi edildi.
 
Gaziantep'teki çeşitli hastanelere yaralanmaya bağlı olarak yapılan başvuru sayısının 100'ü geçtiği bildirildi. Malatya'daki yaralı sayısının 100, Şanlıurfa'da 70, Adıyaman'da 90, Kilis'te 40 ve Kahramanmaraş'ta ise 100'ü bulduğu öğrenildi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaralanan ve İslahiye Devlet Hastanesinde tedavi edilen Ayşe Çankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanın derisini yüzerken eşine yardım etmek istediğini belirterek "Hayvanın ayağını tutarken bıçak, eşimin elinden kaydı ve beni yaraladı. Allah'a çok şükür ciddi bir şeyim yok." dedi.

Şanlıurfa’da bayramın ilk gününde kurban kesmeye çalışan acemi kasaplar, vücutlarının çeşitli yerlerinden kendilerini yaralayarak hastanelik oldu.
 'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

Yurt genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da Kurban Bayramı'nın birinci gününde bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlar, kendilerini çeşitli yerlerinden yaraladı. Kurban kesimi sırasında yaralanan onlarca kişi kentin farklı hastanelerine kendi imkanlarıyla gelerek tedavi oldu. Tedaviye gelen vatandaşların ellerinden, kollarından, bacaklarından ve vücutlarının çeşitli yerlerinden satır ve bıçaklarla yaralandığı görüldü.

Kendini kesen acemi kasaplar, tebessüm ederek ilk kez kendilerini yaraladıklarını belirtti. 

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

 - Erzurum, Iğdır, Tunceli, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan'da 167 kişi, kurban keserken yaralandı.
Doğu Anadolu'daki 7 ilde kurban kesmeye çalışırken yaralanan 167 acemi kasap, hastanelere müracaat etti.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesim işleminin başlamasıyla Erzurum'da, Palandöken Devlet Hastanesi, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yakutiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor.
Kentte, kurban keserken çeşitli nedenlerle yaralanan 65 kişi, söz konusu hastanelere başvurdu.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan "acemi kasaplar" tedavileri sonrası taburcu edildi.

Bölgede Iğdır'da 3, Tunceli'de 2, Kars'ta 35, Erzincan'da 30, Ağrı'da 23 ve Ardahan'da da 9 acemi kasap hastanede tedavi edildi.

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

- Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman ve Konya'da kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.
Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman ve Konya'da kurban keserken yaralanan birçok vatandaş, hastanelerin acil servislerinde tedavi edildi.
Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye veya kesen kasaplara yardım etmeye çalışan vatandaşlar, acemice davranınca yaralandı.

Konya'da kurban kesimi sırasında yaralanan yaklaşık 100 kişi hastaneye başvurdu. Yaralanmaların genellikle bıçakla meydana geldiği öğrenildi.

El, kol, ayak ve bacaklarından yaralan vatandaşların çoğu ayakta tedavi edildi. Özel araçlarıyla hastanelere götürülen "acemi kasaplar" acil servislerde yoğunluğa neden oldu. 

Afyonkarahisarda da kurban keserken yaralanan 50 kişi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesine başvurdu.

Karaman'da ise kurban kesimi sırasında yaralanan 180 kişi, tedavileri için Karaman Devlet Hastanesine götürüldü.

Aksaray'da ise kurban keserken yaralanan 75 kişi, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracat etti. Kurban kesimi sırasında parmağını derinden kesen bir kişinin de Konya'ya sevk edildiği öğrenildi.

Afyonkarahisar’da, Kurban Bayramının ilk günü hastane acil servisleri acemi kasaplar ve kurbanlığın hışmına uğrayan vatandaşlarla dolup taşarken, bıçakla yanlışlıkla kendisini kesenlerin sayısının önceki bayramlar gibi yine fazla olduğu gözlendi. 

Bayramın ilk gününde kurban kesimi esnasında yaralanan vatandaşlar Devlet Hastanesi başta olmak üzere çeşitli hastanelere adeta akın etti. Alınan bilgilerde, öğlen saatlerine kadar kentte yaklaşık 50 kişinin kurban kesimi esnasında yaralandığı belirtildi. Hastaneye gelen vatandaşların elleri ve bacakları başta olmak üzere vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandıkları gözlendi. Bayram mağduru vatandaşların çoğunun ambulans ile yerine kendi özel araçları ile hastanelere gelmesi ise yaralarının ciddiyetini gösterdi. Boynuz darbesi ile yaralanan bir vatandaşın ise ayağına 6 dikiş atıldığı kaydedildi. Büyükbaş kurbanlığı kesmeye çalışan bir başka vatandaşın ise devirdiği hayvanın altında kalarak ayağından yaralandığı öğrenildi.
 
İneği kesmek isterken kendisini kesen adamın bacağına 17 dikiş atıldı 
Bacağından bıçak ile yaralanarak hastaneye gelen ve tedavisinin ardından yaşadığı olayı esprili bir dille anlatan Musa Avşar, gülerek artık kurbanını kendisinin kesmeyeceğini ve işi bilen profesyonel kasaplara kestireceğini söyledi. Avşar, “Kurbanı yatırdım, duasını ettikten sonra kepçeye bağlı kurbanı kaldırdım ve bir dizimi hayvana dayadım. Bıçakta çok keskinmiş kesmez diye bayağı sert bastırdım bıçağı ona da asılınca inek ipten kurtulur kurtulmaz bıçak bacağımı bayağı bir derin kesti. Her yıl kurbanı kendim kesmiyordum. Bu sene kendim keseyim ilk defa dedim. O da böyle oldu yani. Acemilik kaza ile sonuçlandı, 17 dikiş attılar” dedi. 

Avşar olay esnasında ne hissettiniz sorusuna ise verdiği, “kendimi kurban gibi hissettim” yanıtı ile çevredekileri güldürdü. Avşar, ayrıca acemi kasaplara da seslenerek bundan sonra işi profesyonel kasaplara vermelerini istedi ve kendisinin de bir daha kurban kesmeyeceğini ifade etti. 

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

- Kocaeli, Bolu, Zonguldak ve Sakarya'da kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, hastanelerin acil servislerinde tedavi edildi
Kocaeli, Bolu, Zonguldak ve Sakarya'da kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşlar, hastanelik oldu.

Kurban Bayramı'nın başlamasıyla kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlardan bazıları, hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı.

İzmit ilçesinde, bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalışırken darbe alan 15 kişi, Kocaeli Devlet Hastanesinde tedavi edildi. Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan "acemi kasaplar" yoğunluğa neden olurken, yaralıların bazıları ayakta tedavi oldu.

Yaralananlardan Selim Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suadiye'de 30 yıldır kasaplık yaptığını ifade ederek, bu sürede parmağını dahi kesmediğini söyledi. Kurbanlık keserken elemanın arka cebine koyduğu bıçağın baldırını kestiğini dile getiren Sezgin, baldırına yaklaşık 20 dikiş atıldığını belirtti.
Sezgin, "Acemi eleman kurbanı oldum." diyerek, vatandaşları arka ceplerine bıçak koymamaları konusunda uyardı.

- Bolu
Bolu'da da kesim esnasında çeşitli yerlerinden kesici aletlerle yaralanan 17 vatandaş, ambulans ve özel araçlarla Bolu İzzet Baysal Hastanesi Köroğlu Ünitesi ve kentteki diğer hastanelerin acil servislerine baş vurdu. Yaralan 17 kişi, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Hastane yetkilileri, Kurban Bayramı dolayısıyla kesici alet yaralanmalarının akşam saatlerine kadar devam etmesini beklediklerini söyledi.

- Zonguldak
Zonguldak'ta da kurbanlıklarını kesmeye çalışırken yaralanan 27 "acemi kasap", hastanelere başvurdu. Zonguldak merkez ile Alaplı, Kozlu, Kilimli, Ereğli, Devrek ve Çaycuma ilçelerinde kurban kesim işleminin başlamasının ardından çeşitli hastanelerin acil servisleri, dikkatsizlik sonucu kendisini yaralayan "acemi kasaplar" ile doldu.

Merkez ve ilçelerde 27 kişinin hastanelere müracaat ettiği kentte, devirdiği kurbanlığını kesmeye çalışan bazı vatandaşlar ise kurbanlığın tepmesi sonucu yaralandı. Yaralılar kendi imkanlarının yanı sıra olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerince Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde tedavi edildi.

- Sakarya
Sakarya'da da kurbanlıklarını kendi imkanlarıyla kesmeye çalışırken yaralanan vatandaşlar hastanelik oldu.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine gelen yaralı vatandaşlar, buradaki tedavilerinin ardından hastaneden ayrıldı.
Ayrıca, hastaneye başvuran bir vatandaşın parmağının koptuğu ve Kocaeli'deki hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Yürümekte güçlük çeken bazı yaralı vatandaşların, hastane personeli tarafından getirilen tekerlekli sandalye yardımıyla servise alındığı görüldü.

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti
- Denizli'de 116 kişi kurban keserken ya da et doğrarken yaralanarak hastanelik oldu
Denizli'de, öğle saatlerine kadar 116 kişi kurban keserken ya da et doğrarken yaralanarak hastanelik oldu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesim işleminin başlamasıyla kendini yaralayan "acemi kasaplar" nedeniyle Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastaneleri ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde yoğunluk oluştu.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşların çoğu ayakta tedavisi yapılarak taburcu edilirken, bıçak kesiği büyük olanlara ise dikiş atıldı.
Hastanelerden alınan bilgiye göre, öğleye kadar kent genelinde 116 kişi kesim sırasında meydana gelen yaralanmalar nedeniyle hastanelere başvurdu.

Bazı vatandaşlar kurban kesmeye çalışırken yaralanırken, kimi kasaba yardım ederken kimi de kesimden sonra etleri doğrarken yaralandıkları belirtildi.
Hastaneye başvuranlardan Hasro Uçkan, küçükbaş kurbanlığını keserken yaralandığını belirtti.

'Acemi kasaplar' hastaneye akın etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...